lauantaina, syyskuuta 15, 2007

EVVK

Sadepäivänä on ollut oikein hyvä tehdä kotihommia (pyykinpesua jne) sekä lueskella papereita ja tehdä muitakin töitä. Loppuviikko eduskunnassa sujahti vauhdilla ja ensi viikkoa varten jäi paljon vielä hommia kotiinkin.

Viime keskiviikkona oli mahdollisuus piipahtaa Kuntamarkkinoilla. Tapahtuma on perinteinen ja monenlaista alustusta ja esitelmää kunnallisvaikuttajille on tarjolla aamusta iltaan. Tapasin monia eteläsavolaisia päättäjiä ja muutamat kävin vielä moikkaamassa keskustassa. Kiva oli nähdä pitkästä aikaa! Hallintovaliokunta oli kutsuttu markkinoille lounastamaan ja muutamia järkeviäkin ajatuksia tuli aterian yhteydessä vaihdettua.

Torstaina vastaanotin talolle kolmen hengen vierasporukan; anoppi ystävättäriensä kanssa oli tullut Helsinkiin ja sain tilaisuuden esitellä heille taloa. He tietenkin ihmettelivät kiirettä ja huisketta, mikä kaikilla edustajilla tuntui käytävillä olevan. Itse siihen on kai jo tottunut, että ei enää edes osaa kiinnittää huomiota.

Suullinen kyselytunti oli jälleen torstaina. Muutamat kysymykset keskittyivät tietenkin viikon puheenaiheeseen, puolustusministerin USA:n vierailuun ja puheeseen siellä. Tärkeästä periaatteellisesta asiasta onkin kysymys, joten varmasti puhetta piisaa jatkossakin.

Kokoomuksen huijaus hoitohenkilökunnalle alkaa varmistua todeksi. Viikolla olivat hoitajat osoittamassa mieltään eduskuntatlon rappusilla ja olimme kuuntelemassa hallituspuolueen ymmärtäviä puheenvuoroja. Luulenpa, että ymmärrys ja myötäeläminen ei nyt hoitajille ihan riitä.

Kaiken kaikkiaan ensi vuoden talousarviossa on suuren kuplan makua. Monenlaiset lupaukset ja kirjaukset näyttävät hallitusohjelmassa ihan hyviltä, mutta talousarviossa ei niihin ole kuitenkaan rahaa osoitettu. Monessa kohdassa jopa päinvastoin.

Jossain vaiheessa Katainen nimesi budjettinsa jollain kummallisella kirjainyhdistelmällä (KVVK...tai sinnepäin), itse keksin sille kyllä paremman nimen EVVK. Lyhennettä käytettiin nuorison keskuudessa muutama vuosi sitten oikein ahkerasti ja se muodostui sanoista EI VOISI VÄHEMPÄÄ KIINNOSTAA. Tuntuu siltä, kuin hallitusta ei oikeasti vähääkään kiinnosta se, kuinka kansalaiset yhteiskunnassa pärjäävät. Se, jos mikä pelottaa.

Ei kommentteja: