tiistaina, syyskuuta 04, 2007

Kolmas sektori

Tänään kokoontuu eduskuntaryhmämme ns. kesäkokoukseensa. Kokous pidetään Imatralla ja tiedossa on kesätauon jälkeen railakasta keskustelua. On myös mukava nähdä työkaverit pitkästä aikaa. Asiapuolella tulemme ottamaan kantaa ensi vuoden budjettiin ja varmasti puhumme myös oman puolueemme tavoitteista suhteessa hallituksen harjoittamaan politiikkaan.

Eilen kävimme kollega Toivakan kanssa tutustumassa erääseen ikävän tarpeelliseen toimintaympäristöön. Nimittäin perheväkivaltaa ja ihmissuhdeongelmien parissa työskentelevien ns. kolmannen sektorin järjestöjen toimintaan. Tapasimme edustajia mm. Ensi- ja turvakotienliitosta, Miesten asemalta ja Violasta.

Tällä pääasiassa hankerahoitteisella toiminnalla tehdään äärettömän tärkeää ja vaikeaa työtä ihmisten (varsinkin lasten) auttamiseksi silloin, kun omat voimat ja kyvyt eivät asioiden selvittämiseksi riitä. Perheväkivaltatilanteista ei näemmä puhuta vieläkään tarpeeksi, sillä itsekin huomasin ahdistuvani kuullessani niistä määristä, joita nämäkin Mikkelin seudulla toimivat ihmiset työnsä puolesta hoitavat.

Onni aloittaa tänään seurakunnan järjestämässä pienoismallikerhossa. Koulussa oli käyty asiaa esittelemässä ja hän innostui asiasta kovasti. Toiveena oli, että äiti olisi tullut ekana iltana katsomaan homman etenemistä, mutta jouduin töiden takia jättämään kerhon tällä kertaa väliin. Tämä on tätä meidän työssäkäyvien vanhempien arkea ja ikuista ristiriitaa... Onneksi pojan isä on maisemissa ja pystyy kerhoillan hoitamaan.

Ei kommentteja: