maanantaina, syyskuuta 17, 2007

Vireää kirjoittelua

Tänään päivä alkaa Ammattikorkeakouluyhtymän hallituksen kokouksella. Asialista ei ollut pitkä, mutta keskusteleva hallitus pysähtynee varmasti muutaman asian kohdalle. Aamupäivällä vierailu ympäristökeskuskukseen, jossa kuulemme ajankohtaisia asioita siltä sektorilta. Sen jälkeen TE-keskukseen, johon varsinkin meidän uusien alueen edustajien toivottiin tulevan. Iltapäivällä alkaakin kaupunginvaltuuston talousseminaari.

Tiivis päivä siis edessä. Olen ollut jo aamusta alkaen tehokas ja pessyt koneellisen pyykkiä ja silittänyt toisen mokoman. Joitain hyötyä siitä, että yöunet tahtovat jäädä vähäisiksi.

Tämä viikon tapahtumat Helsingissä pyörivät mielessä. Hallitus antaa huomenna eduskunnalle ensi vuoden budjetin ja sitä käsitellään salissa koko loppuviikko. Pitkiä istuntoja salissa ja oman puheenvuoron kyttäämistä tiedossa. Päivät menevät talossa niin vauhdilla, että monta kertaa ei huomaakaan, että onkin jo ilta. Tällä viikolla etenkin.

Eilisessä paikallislehdessä oli juttu siitä, miten ministerit pitävät vaisusti blogeja. Samassa jutussa oli sivuttu myös meidän maakunnan kansanedustajien kotisivuja ja blogeja. Omat sivuni on tarkoituksella tehty varsin pelkistetyiksi, sillä runsaammat sivut vaatisivat jatkuvaa päivittämistä ja siihen ei itselläni ole aikaa.

Blogiani kommentoitiin lehdessä myönteisesti: "vireää kirjoittelua". Olen aikaisemmin itsekin sanonut, että tämä on mielestäni mukavaa ja samalla saa päiviä ja ajatuksia jäsenneltyä mielessä hyvin. Kansalaisilta saamani palautteen perusteella myös tyylistäni pidetään. Haluan tietoisesti välttää suuria poliittisia linjanvetoja tai asiakysymysten laajaa selostamista, sillä niiden käsittely on järkevämpää toisilla forumeilla.

Tämän päivän poliitikon arkeen parhaimmillaan kuuluu perhe-elämä. Siitä (pääasiassa Onnista) kertominen on luontevaa, sillä täyttäähän se jokaisen vanhemman ajatukset monta kertaa päivässä. Työn ja perheen yhteensovittaminen on tämän ajan haasteita ja myös minä sitä joudun miettimään ja siksi haluan siitä kertoa.

Lehden mukaan meistä kuudesta ainoastaan kahdella on blogit. En ole toisten sivuja käynyt katsomassa, mutta aikaisemmin olemme joidenkin kollegojen kanssa asiasta puhuneet ja tiesinkin sen. Jotkut edustajat (muistakin vaalipiireistä) ovat ihmetelleet sitä, kuinka viitsin ja ehdin kirjoittaa näin usein ja ovat todenneet omalta kohdaltaan, että ei onnistu. Olenkin heittänyt, että "niin...blogi onkin sellainen, jota täytyy tehdä itse, SITÄ ei voi avustajalle delegoida".

Ei kommentteja: