torstaina, syyskuuta 27, 2007

SDP keskustelee

Tänä päivänä on taas touhuttu talossa aamuvarhaisesta alkaen. Monenlaista kokousta ja palaveria on ehditty pitää. Täysistuntoa ennen oli ryhmäkokous, jossa teroitimme sapeleitamme. Istunto alkoi kyselytunnilla kello 16 ja jatkui sitten tunnin päästä muilla asioilla.

Kyselytunnilla päähuomio keskittyi ajankohtaiseen teemaan sokerijuurikkaiden viljelystä ja sokerin tuotannosta Suomessa. Tärkeä asia ja tuntuu tosi pahalta, mikäli ainut suomalainen tehdas suljetaan.

Seuraukset tehtaan sulkemisesta ovat ennalta arvaamattomat. Vaikutukset eivät jää pelkästään menetettyjen työpaikkojen osalle, vaan heijastuvat monelle muulle alalle ja tulevat aiheuttamaan tietyille aloille lisää työpaikkojen menetystä. Kertomukset siitä, miten tähän tilanteeseen neuvotteluissa (EU:ssa) ollaan päädytty, ovat surkeaa kuultavaa.

Istunnossa käsiteltiin lakialoitteita. Ensimmäisenä oli tärkeä SDP:n tekemä aloite lapsilisien 10 euron korotuksen ulottamisesta kaikille lapsille, ei vain kolmannelle lapselle, niinkuin hallitus nyt esittää. Tähän aloitteeseemme on monenlaisia perusteluita ja onkin vaikea käsittää hallituspuolueiden lupausten ja tekojen välistä ristiriitaa tässäkään asiassa.

Hyvää keskustelua käytiin ja paikalla oli demareiden edustajia reippaasti, mutta hallituspuolueiden edustajat loistivat poissaolollaan. Muutama keskustalainen ja yksi kokoomuslainen paikalla viivähtivät. Toivottavasti monen tunnin keskustelu menee poissaolijoiden tiedoksi.

Ei kommentteja: