torstaina, syyskuuta 20, 2007

Pitkiä päiviä

Tämä viikko on kulunut pääasiassa täysistuntosalissa istuessa. Tiistaina aloitettiin ensi vuoden budjetin käsittely ja istunnot ovat jatkuneet aina ilta kymmeneen asti. Ministerit ovat olleet vuorollaan paikalla vastailemassa edustajien budjettia koskeviin kysymyksiin. Niitä onkin sitten riittänyt.

Kysymysten ja keskustelujen välissä edustajat käyvät pitämässä omat puheensa. Entiseen tapaan hallituspuolueen edustajat kehuvat ja oppositon edustajat kritisoivat. Oma puheenvuoroni tullee olemaan tänään. Puheita jatketaan vielä huomenna, jolloin istuntoa jatketaan niin kauan, kuin on tarvis. Saattaa siis olla, että perjantainen kotiinpaluu siirtyy lauantaille...

Niin sanottu debatointi eli keskustelu salissa on istuntojen parasta antia. Siinä edustajat saavat minuutin puheenvuoroja vastatakseen toisille tai ministerille. Puhemies jakaa debattipuheenvuorot mielensä mukaan, pääasiassa pitkään istuneille edustajille. Me uudet kirjoitimme eilen puhemiesneuvostolle nootin, että ottaisi enemmän huomioon uusien puheenvuoropyyntöjä keskustelussa.

Eilen sainkin napattua debattipuheenvuoron opetusministerin esitellessä omaa sektoriaan. Puheenvuoroni koski suunnitelmia lakkauttaa Savonlinnan OKL:n toimipiste. Vastaus tietenkin oli vähän ympäripyöreä, mutta tulipahan asiasta edes puhetta salissa!

Tiistaina saimme vastaanottaa (pikaisesti) eläkeläisryhmän Mikkelistä. Olli oli yhteyshenkilönä järjestänyt kahvit ja kävimme vuorollamme tuttuja moikkaamassa. Mukava yllätys oli, että vieraat olivat varustautuneet tuliaisilla; saimme ihanat villasukat lämmittämään palelevia varpaita. Tulikin tarpeeseen, sillä kämpässäni ei liian lämmintä iltaisin ole ollut.

Tänään päivä siis jatkuu budjettikeskusteluilla, välillä pidämme ryhmäkokouksen ja sitten on vielä suullinen kyselytunti ja sitten taas iltakymmeneen budjettia.

Ei kommentteja: