keskiviikkona, syyskuuta 12, 2007

Kiire,kiire

Paljon on taas tapahtunut parin viime päivän aikana (en ole ehtinyt pysähtyä koneelle siis). Lauantain toritapahtuma oli ihan paikallaan. Tosin oli vähän outo kokemus olla siellä lämpimällä ilmalla, mutta oikein miellyttävää. Ihmisiä kävi kohtuullisesti ja aika monen sainkin kehottaa menemään kokoomus-kollegojen puheille, sillä niin vihaisia tuntuivat olevan hallituksen eläkeläisiä kyykyttävästä politiikasta. Ihan syystäkin tietenkin.

Sunnuntaina olimme hengenkohotustalkoissa Lahdessa. Sinne oli kokoontunut kattava joukko puolueen aktiiveja ja tarkoitus oli aloittaa keskustelu puolueen uudistumisesta ja tulevaisuudesta. Tilaisuus oli hyvä ja erilainen kuin yleensä, mikä antaa tietenkin uskoa siihen, että muutokset ovat mahdollisia myös meidän puolueessa. Päällimmäiseksi jäi positiivinen vire ja se onkin ehdoton edellytys myönteiselle muuttumiselle niin puolueessa kuin missä tahansa muussakin asiassa.

Maanantai menikin suhatessa pitkin ja poikin. Sain oikein rautaisannoksen työttömyys- ja työllisyysasiaa vieraillessani Mikkelin Työvoimatoimistossa sekä Mäntyharjun työttömien tilaisuudessa. Tuli vaan mieleen vanha sanonta siitä, kuinka "kirveellä olisi töitä"...

Iltapäivällä kokoontui kaupunginhallitus, jonka jälkeen vielä valtuuston naiset pitivät keskustelutilaisuutta. Alustajana oli sosiaali- ja terveysjohtaja Maria Närhinen, joten keskustelu pyöri näissä äärimmäisen ajankohtaisissa asioissa. Joitakin uusiakin ajatuksia virisi.

Mikkelin Yrittäjänaiset pitivät omaa tilaisuuttaan, johon meidätkin naisedustajat oli kutsuttu. Harmi vaan, että olimme kovin kiireisiä ja aikainen lähtö tiistai-aamuna painoi jo mieltä. Saimme kuitenkin hieman tutustuttua ja se on hyvä alku jatkolle.

Eilen oli todella mukava tulla tänne aurinkoiseen Helsinkiin. Ensimmäistä kertaa isän poismenon jälkeen, huomasin olevani oikein innoissani ja hyvällä tuulella ja esille tuli jopa häivähdys entisestä energisestä olemuksestani. Tästä on hyvä jatkaa.

Eilen oli ensimmäinen täysistunto, tänään kokoontuu ympäristövaliokunta ja iltapäivällä taas täysistunto eli viikko-ohjelma alkaa mennä tuttua kaavaansa. Kokousten välit täyttävät monenlaiset työryhmät ja muut tilaisuudet. Väliin jäävinä aikoina on ahkeroitava työhuoneessa, sillä tekemistä riittää.

Ei kommentteja: