sunnuntaina, syyskuuta 16, 2007

Totuuden hetki

Äsken oli koolla kaupunginvaltuuston sd-ryhmä. Kävimme asioita läpi huomista kaupunginvaltuustoseminaaria varten. Alustamassa ja kysymyksiin vastaamassa oli (uusi)kaupunginjohtajamme Kimmo Mikander. Hän selvisikin ensimmäisestä vierailustaan ryhmässämme oikein mainiosti. Uskon, että muutkin demarit huomaavat hänessä olevan potentiaalia uudenlaiseksi ja kehittäväksi johtajaksi.

Meillä luottamushenkilöillä tulee olemaan (jälleen kerran) vaikeat ajat. Kaupungin talous näyttää sukeltavan entistä syvemmälle ja oikaisukeinot ovat vähissä. Ei riitä, että virkamieskoneistomme on uusiutunut jos me päättäjät emme sitä kykene tekemään.

Mikäli meinaamme saada talouden joskus paremmalle tolalle, ovat edessä vaikeat ratkaisut. Ei ole helppoa tai kivaa siirtää joitakin jo "sovittuja" investointeja tai esittää supistuksia aukioloaikoihin tai kehottaa työntekijöitä tehostamaan toimintojaan. Virkamiesten tehtävänä on näitä keinoja meille nyt esittää, me päätämme ja koneisto laittaa toimeksi.

Jokainen kivi on nyt käännettävä ja johtotähtenä tulee olla sen muistaminen, että mitä varten kunta ylipäänsäkään on olemassa. Kunta tuottaa verovaroin palveluja asukkailleen ja meidän luottamushenkilöiden tehtävänä on pitää huoli näiden palvelujen laadusta ja saatavuudesta. Kädestä suuhun emme voi enää elää, nyt on kyettävä katsomaan paitsi omaan napaansa niin myös pitkälle tulevaisuuteen. Keinoja kyllä on olemassa, rohkeutta niiden toteuttamiseen nyt kaivataan.

Ei kommentteja: