maanantaina, helmikuuta 02, 2009

Kevätkausi alkaa

Istuntotauko alkaa olla ohi. Huomenna kokoontuu eduskuntaryhmä kymmeneltä ja klo 12 aloitamme täysistunnon, jossa valitaan puhemiehet. Arkinen rytmi alkaa taas vauhdilla. Oma tammikuu on mennyt osittain suunnitelmien mukaan. Olen saanut pidettyä viikon loman ja muutoin hoidettua paljon tapaamisia niin Mikkelissä kuin maakunnassakin.

Viime viikolla olimme kansanedustajakollegojen kanssa perinteisellä oman maakunnan yhteisellä kierroksella. Maanantaina Mikkelissä, tiistaina Pieksämäellä ja keskiviikkona Savonlinnan seudulla. Ohjelma näinä päivinä oli tiivis ja erittäin antoisa. Moni asia jäi mieleen hautumaan tulevia toimenpiteitä varten.

Ei ollut savonlinnalaisten vika, että sairastuin. Keskiviikkona nimittäin tunsin, kuinka kuume kesken kaupungin tilaisuuden nousi kohinalla ja oli tekemistä, että pääsin illalla Punkaharjulta ajamaan kotiin. En ole vuosikausiin ollut niin kipeä, kuin menneellä viikolla. Ensi vuonna en enää naureskele vanhemmille kollegoille (terkut Larulle, 44 v.), jotka kiirehtivät syksyllä ottamaan flunssarokotteen.

Kevätkausi eduskunnassa tulee olemaan työntäyteinen. Lisätalousarvion käsittely alkanee ensi viikolla, samoin yliopistolain uudistaminen. Molemmissa riittää puimista ja vääntämistä. Talouden kuviot pitävät meidät kaikki varmasti varpaillaan vielä moneen kertaan. Tosi kiva päästä taas eduskuntatalon vauhdikkaaseen menoon!

Ei kommentteja: