sunnuntaina, helmikuuta 08, 2009

Seli,seli

Asuntoministeri Vapaavuori, helsinkiläinen kokoomuslainen, teki torstaina päätöksen, joka on järkyttänyt eteläsavolaisia. Kyseessä Pieksämäen Ideapark -hankkeeseen liittyvä kaavan poikkeusluvan epääminen.

Kaupunki on valmistellut mittavaa hanketta pitkään ja tehokkaasti. Edellytykset kompleksin pikaisellekin rakentamiselle ovat kaavaa vaille valmiit. Pieksänmäen ihmiset, maakuntaliiton ihmiset sekä yrittäjäjärjestö ovat olleet asiassa poikkeuksellisen aktiivisia. Me kansanedustajat olemme kaikki olleet hankkeen takana.

Oma tukeni mikkeliläisenä poliitikkona naapurikaupungin hankkeelle on ollut varaukseton. Maakuntamme tarvitsee yksityistä rahaa investoimaan ja sitä kautta tuomaan elintärkeitä työpaikkoja. Ideaparkin toteuttaminen on yrittäjästä itsestään kiinni, mutta yhteiskunnalla on velvollisuus toimia siten, että sen toimivaltaan kuuluva kaavoitus sujuu ripeästi ja mahdollistavasti. Näin ei nyt näytä tapahtuvan.

Kokoomuslaiset kollegat (Nepponen ja Toivakka) ovat julkisuudessa kilvan kehuneet, kuinka juuri he ovat tämän asian eteen tehneet töitä. Heidän ministerinsä toimivaltaan kuuluvassa asiassa juuri heillä on avaimet toimimiseen olleetkin olemassa. Yllättävän käänteen myötä, on näemmä nyt tarvetta käydä selittämään ministerin toimia ihan toinen ääni kellossa (L-S 8.2.2009). Syyllisten etsiminen toisista puolueista on kokoomuksen toimijoille näköjään jokapäiväistä.

Ei kommentteja: