maanantaina, helmikuuta 02, 2009

Matti ja Liisa

Muistaakseni Juhani Aho on joskus kauan sitten kirjoittanut Matin ja Liisan ensimmäisestä junamatkasta. Oululaiset kollegat Matti (Ahde) ja Liisa (Jaakonsaari) muistuttavat minua aina tästä tarinasta.

Nämä Matti ja Liisa ovat tehneet kymmenien vuosien mittaisen retken yhdessä politiikan saralla. Molemmat lienee niitä pitkäaikaisimpia edustajia tämän hetken eduskunnassa. Nyt parivaljakon tiet ovat taas eroamassa.

Liisa Jaakonsaari on näet ilmoittautunut eurovaaliehdokkaaksi. Hyvä niin. Liisa on juuri sellainen kokenut ja osaava poliitikko, joita europarlamentti meiltä suomalaisilta kaipaa. Olen aikaisemminkin todennut, että pelkästään julkkisehdokkailla tai -mepeillä ei Suomi europolitiikassa tule pärjäämään.

Sosialidemokraattien ehdokaslista on vielä vajaa ja innokkaita ehdokkaita haeskellaan. Oma ymmärrykseni ei riitä siihen, että miksi Savonlinnan Työväenyhdistyksen ja Etelä-Savon piirin asettamaa ehdokasta Anna-Kristiina Mikkosta ei listoille ole vielä kelpuutettu. AaKoo suostuteltiin jo syksyllä mukaan itäsuomalaisena nuorena opiskelijanaisena, jolla on kiinnostusta ja kokemusta Euroopan asioihin.

Nuoresta iästään (reilusti alle 30 v) huolimatta hän on toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja on osoittanut olevansa aidosti kiinnostunut puolueemme ja yhteiskunnan kehittämisestä. Mukanaolo eurovaaleissa tuskin haittaisi puolueemme menestystä. Ei kai vain ole niin, että listoille kalastellaan jotakin mehevää julkkista ja siksi Anna-Kristiinaa ei mukaan ole kelpuutettu...eihän ??? En usko.

Ei kommentteja: