maanantaina, helmikuuta 02, 2009

Elvytystä Etelä-Savoon

Maan hallituksen lupaama elvytyspaketti julkistettiin perjantaina. Jo oli tietenkin aikakin. Eteläsavolaisittain olemme tyytyväisiä kahteen isoon myönnytykseen; Savonlinnan ohikulkutien rakentamisen aikaistaminen ja mikkeliläisen Mikael-koulun peruskorjauksen aloittaminen.

Molemmat hankkeista ovat hyvin perusteltuja ja olisi ollut käsittämätöntä, mikäli näitä ei listalle olisi kelpuutettu. Savonlinnan tiehanke on ollut jo edellisen eduskunnan päättämä ja uuden hallituksen ensitöikseen lykkäämä, joten ainoa mahdollisuus oli se nyt elvytyspaketin kautta saada vauhtiin.

Mikkeliläinen Mikael- koulu on valtion ylläpitämä erityiskoulu kuulovammaisille lapsille. Monialaisen erityisosaamisensa kautta koulu on tärkeä paitsi maakunnalle niin myös koko valtakunnalle; annetaanhan täällä kuuroille nuorille mahdollisuus lukio-opintoihin omalla äidinkielellään. Rakennuksen peruskorjaushanke on ollut vuosia vireillä ja koulussa on tehty paljon aktiivista työtä asian eteenpäin viemiseksi. Mikael-koulun entisenä opena olen omalta osaltani tehnyt voitavani koulun saneerauksen etenemiseksi.

Asoihin voidaan siis vaikuttaa. Omat näitä em. hankkeita varten tekemäni talousarvioaloitteet ja puheenvuorot niin salissa, ryhmässä, valiokunnassa kuin epävirallisissakin yhteyksissä eri virkamiesten ja päättäjien kanssa ovat osaltaan olleet luomassa painetta näiden toteuttamiseksi. Muut tärkeät hankkeet odottavat siis vielä vuoroaan eli työ jatkuu!

Ei kommentteja: