torstaina, tammikuuta 29, 2009

Kukkona tunkiolla

Paikallislehdessämme Länsi-Savossa oli maanantaina iso juttu, jossa kollega Olli Nepponen (kok.) arvosteli rajusti maakuntamme edunvalvontaa. Olli oli sitä mieltä, että Etelä-Savon edunvalvonnassa on kansanedustajat sivuutettu ja että edunvalvontaa tekevät omia reittejään jotkut muut.

Huh,huh. Kansanedustajana, maakuntavaltuuston puheenjohtajana ja Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana luulisi Nepposella olevan keinoja ja mahdollisuuksia vaikuttaa ihan näiden toimiensa kautta niin paljon kuin ehtii. Jokainen meistä kansanedustajista tekee edunvalvontatyötä omalla tavallaan ja omia reittejään pitkin.

Itse olen omat tapani löytänyt, vaikkakin uskon, että helpompaa se olisi mikäli oma puolue olisi hallitusvastuussa. Edunvalvontaa maakunnassa tehdään kuitenkin monella taholla ja niin tulee olla jatkossakin. Jokainen kunnanjohtaja, johtava luottamushenkilö, jokainen kansanedustaja sekä etujärjestöjen johtaja on velvollinen tekemään kaikkensa oman kunnan ja koko maakunnan parhaaksi. Se, että joku meistä onnistuu, tulee ottaa ilolla vastaan eikä toisten tekemisistä voi olla mustasukkainen tai kateellinen.

Meidän maakunta on kovien haasteiden äärellä vielä seuraavien lähivuosien ajan. Tälle tunkiolle tulee mahtua useampi kukko, huolimatta Nepposen ärähdyksestä. Viime päivinä olen kurvaillut ympäri maakuntaa ja kaikkien tapaamieni ihmisten kommentit ovat olleet samansuuntaisia.

Ei kommentteja: