tiistaina, tammikuuta 06, 2009

Virtaa täynnä!

Nyt on lomat pidetty ja virtaa riittää! Tulin eilen viikon mittaiselta Espanjan -matkalta ja kotiin oli ihana tulla etenkin, kun ulkona oli kaunis pakkaskeli. Lomaviikko kului joutuisasti kirjoja lueskellen ja nukkuen.

Viikko ulkomailla tekee hyvää, vaikkakin puhelin ja sähköposti sekä suomalaiset sanomalehdet pitävät kiinni arjessa. Suomessa oli noussut/nostettu meteli puheenjohtaja Urpilaisen verkkosukista. Mielestäni iltapäivälehdessä ollut juttu oli ihan uudenvuoden juhlateemaan sopiva, kuvineen kaikkineen. Muistaakseni jutussa kuitenkin oli mukana ihan asiaakin, joten kohu vaikutti hieman ylimitoitetulta.

Enemmän tulisikin pohtia sitä, mikä on poliitikon oikeus tai mahdollisuus viettää lomaa. Nyt Urpilaiselta oli kysytty kommentteja nousseesta "kohusta" ja avustaja oli todennut puheenjohtajan viettävän lomaa eikä vastannut kysymyksiin. Lehdissä on todettu, että puoluejohtajan pitää aina olla tavoitettavissa.

Olen samaa mieltä ja tiedän, että Urpilainenkin on tätä mieltä. Puolueen puheenjohtaja on tavoitettavissa aina ja vastaa kysymyksiin lomallaankin silloin, kun kyse on asiallisista asioista. Verkkosukkien kohdalla näin ei ole eikä mielestäni tarvitse ollakaan.

Meillä tavallisilla kansanedustajilla on jokaisella omat käytäntömme. Itse olen aina ollut riippuvainen sanomalehdistä ja uutisista, enkä siis lomamatkoillakaan osaa enkä halua olla tietämättä, mitä tapahtuu. En koe sitä rasitteena, päinvastoin. Tunnen oloni turvalliseksi, kun tiedän missä mennään.

Samoin olen kännykän tavoitettavissa aina ja vastaan silloin, kun se suinkin on mahdollista. Nykyisessä työssäni olen kuntalaisten ja kansalaisten palveluksessa eikä ihmisten yhteydenottotarve katso viikonpäivää tai kellonaikaa. Kynnys yhteydenotolle tulee pitää matalana.

Ei kommentteja: