lauantaina, joulukuuta 27, 2008

Varapuheenjohtajia

Kaupunkien uusien valtuustojen ja hallitusten luottamushenkilöpaikat alkavat olla jaettuina. Lehdissä raportoidaan kiitettävästi niistä kuvioista, joita näihin palapeleihin liittyy. Paikkajaot ovat neuvottelujen tuloksia ja huomioon tulee ottaa niin puoleiden väliset suhteet, tasa-arvo kuin henkilökohtaisetkin äänimäärät.

Uutispäivä Demarissa hehkutettiin eräänä päivänä sitä, kuinka "Maria Guzenina- Richardson noussee Espoon valtuuston varapuheenjohtajaksi". Hyvä juttu. Samoin voisi hehkuttaa monesta muustakin meidän eduskuntaryhmän ensimmäisen kauden naisedustajasta. Puolueemme eniten ääniä saaneina omissa kunnissamme olemme samassa tilanteessa; olemme voineet "valita" sen paikan, joka meitä luottamushenkilöjohdossa kiinnostaa ja jota pidämme äänestäjien kannalta merkittävimpänä.

Neuvottelut niin Rovaniemellä, Salossa, Porissa kuin Mikkelissäkin ovat vielä kesken, mutta osa meistä "noussee" valtuustojemme varapuheenjohtajiksi Maria G:n tavoin, joku peräti varsinaiseksi puheenjohtajaksi. Demarin lukijoita on (onneksi) vielä muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla, joten ihan vaan lehden toimittajille vinkiksi, että elämääkin on vielä (kepulaisista huolimatta) pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Ei kommentteja: