torstaina, joulukuuta 18, 2008

Massaäänestyksiä

Tekniikka tökkii...kirjoitin juuri blogin ja se katosi jonnekin!!! Harmittaa. Viime päivinä on ollut sellaista lentoa joka suuntaan, että en ole malttanut pysähtyä koneenkaan äärelle tarpeeksi usein. Palautetta hiljaisuudesta blogirintamalla on tullut; lupaan virkistyä!

Eilen ja tänään on salissa tehty massoittain äänestyksiä ensi vuoden budjettiin. Käytännössä näillä äänestyksillä ei ole mitään merkitystä, sillä enemmistöhallituksen aikana hallitusten esitysten läpimeno on aina taattua. Varsinkin nyt tämän hallituksen aikana, on edustajien kurinpito tiukentunut ja hallituspuolueen edustajia on selvästikin ohjeistettu pidättäytymään äänestämästä "väärin". Olisihan se kamalaa jos joku opposition (järkevä) hanke menisikin läpi.

Itse äänestystapahtuma on hyvin rutiininomainen. Puhemiehen johdolla ensin tehdään esityksiä ja sitten äänestetään. Niinistö joutui tänään taas ärähtämään edustajille, sillä salissa on vaikea nähdä ja kuulla, missä mennään kun hulina on liian kova. Myös itselleni kävi niin, että myöhästyin kahdessa kohdassa, kun kollegat pitivät liian kovaa ääntä, enkä kuullut ajoissa, mikä kohta oli menossa. Onneksi ei kyseessä ollut mikään merkittävä asia.

Ymmärrän tietenkin sen, että hallituspuolueiden ihmisillä käy aika pitkäksi rutiininomaisen äänestyssession aikana. He painavat joka kohdassa vihreää, eikä ole väliä sillä pysyykö juuri kartalla tai ei. Meillä oppositiossa on maltilla tehty muutosesityksiä, joiden puolesta eri äänestysjärjestyksessä sitten nappeja painellaan.

Itselleni ainakin on tärkeää se, että tiedän minkä asian puolesta tai mitä vastaan kulloinkin olen äänestänyt. Demareiden tarkoituksena on äänestyksissäkin olla vastuullisia eikä ole järkeä kasvattaa valtion budjettia kaikilla hyviltäkään tuntuvilla asioilla. Kaikki meidän lisäys/muutosesitykset sisältyvät omaan vaihtoehtobudjettiimme.

Kello 14 alkaa ryhmäkokoukset, sitten kello 16 kyselytunti ja klo 17 aloitetaan sosiaali- ja terveysasioiden käsittely. Tiedossa pitkiä puheita pitkälle yöhön. Voi kunpa joku puhuisi jotain aivan uutta ja ihmeellistä. Oma puheenvuoroni tullee olemaan myöhään illalla ja sisältänee muutamia (entisiä) huomioita hallituksen riittämättömästä panostuksesta perusterveydenhuoltoon jne. Toisaalta; jospa kertaaminen auttaisi hallitustakin ymmärtämään paremmin. Näistä asioista äänestetään huomenna.

Ei kommentteja: