sunnuntaina, joulukuuta 21, 2008

Toverituomioistuimeen...?

Perjantaina urakoimme töissä vielä viimeisten pääluokkien äänestykset. Koko operaatio on aika turhaa, sillä etukäteen on tiedossa, että mikään ei tule menemään läpi. Pari isoa periaatteellista kysymystä kuitenkin aiheutti pohdintaa.

Kd:lta oli esitys siitä, että lapsilisät tulisi sitoa indeksiin. Näin tulisikin tehdä ja varsinkin sen jälkeen, kun hallitus sitoi myös päivähoitomuaksut indeksiin. Kokoomus oli ennen eduskuntavaaleja äänessä samansuuntaisesti, mutta nyt kun olisi ollut asia mahdollista järjestää, se ei niin halunnutkaan tehdä.

Meillä asiasta on jopa olemassa viime kesän puoluekokouspäätös, joten äänestyskäyttäytymisemme oli pohjustettu ja helppo. Toisin oli toisessa indeksikohdassa. Vassareilta oli esitys, että hallitus SELVITTÄÄ eläkeindekseissä paluun entiseen 50-50 -malliin. Kaikki asianomaiset tietävät, mistä on kyse, mutta mikään helppo asia se ei ole.

Eläkeläisjärjestöt ovat vuosia vaatineet paluuta entiseen tai ainakin selvittämistä ja tarkistamista. Erilaisia laskelmia asiasta on tehty ja sen kalleuden perusteella demareilla ei ole ollut suurta intoa entiseen palata. Meidän oma eläkepakettimme valmistunee tammikuussa ja sen jälkeen olemme viisaampia vaihtoehtojen suhteen.

Äänestyksessä poikkesin kuitenkin (ensimmäistä kertaa) ryhmän suosituksesta ja olin mukana siinä esityksessä, että asia pitää selvittää. Päivän kuluessa tiedustelin johdolta, että mikäli äänestän "väärin", niin joudunko toverituomioistuimeen?? SDP on todella uudistunut, sillä raikuvan naurun kera sain kuulla, että et tietenkään!!!

Ymmärrän toki sen kalleuden, minkä paluu entiseen indeksiin eläkkeiden osalta aiheuttaisi, mutta siitä huolimatta haluan olla osaltani tukemassa niitä satoja tuhansia eläkeläisiä, jotka järjestöjensä kautta haluavat asialle muutosta. Selvittäminen ei paljoa maksa.

Ei kommentteja: