tiistaina, joulukuuta 23, 2008

Istuntotauko

Tämän päivän Länsi-Savossa oli iso juttu siitä, kuinka eduskuntatyön rytmitys kaipaa muutosta. Meiltä edustajilta asiaa kysyttiin eilen ja omiakin kommenttejani juttuun oli mahdutettu. Kysymys on ihan aiheellinen.

Mielestäni ei ole järkeä pitää näin pitkiä pausseja lainsäädäntötyössä. Tietty määrä valmistelua ja hallituksen esityksiä kuitenkin koko vuoden ajalle mahtuu, joten olisi suotavaa että myös käsittelyvaiheet jakautuisivat tasaisemmin ympäri vuoden.

Tällä hetkellä hommat kasaantuvat viikkoihin ennen juhannusta ja viikkoihin ennen joulua. Talousarviorumba luo oman sumansa aina syksyyn. Näiden ruuhkahuippujen lisäksi eletään tavanomaisessa rivakassa valmisteluvauhdissa kaikki muut viikot. Mikäli istuntotauot olisivat kesällä ja talvella vähän lyhyempiä, näiltä ruuhkahuipuilta kenties vältyttäisiin.

Meille maalaiskansanedustajille on tärkeää, että saamme aikaa myös maakunnassa kiertämiseen. Istuntotauolla tähän on hyvin aikaa. Oma tämänvuotinen taukoni on jo varsin tehokkaasti täyttynyt. Tämän joulunajan lisäksi pidän yhden kokonaisen viikon lomaa ja sen vietän reissussa ulkomailla. Heti 4.1. alkaa työt ja olenkin saanut sovittua monenlaista tapaamista ja palaveria seuraavien viikkojen ajalle.

Ei kommentteja: