perjantaina, joulukuuta 12, 2008

Isät ja äidit

Eilinen iltapäivä toi mukanaan jymy-yllätyksen. STT ilmoitti tekstiviestillä kännyköihin uutisen opetusministerin eroamisesta. Tieto tuli juuri ennen ryhmäkokouksien alkamista ja oli yllätys myös kokoomuksen edustajille. Varsin pian ilmoitettiin jo seuraajan nimi. Muodollisesti asiaa kait käsiteltiin vielä kokoomuksen ryhmässä, mutta varsinainen päätös seuraajasta oli tehty jo aiemmin jossain muualla.

Sarkomaa ilmoitti syyksi halunsa viettää aikaa enemmän perheensä kanssa. Sinänsä ihan ymmärrettävä perustelu. En vaan pidä siitä, että juuri naisten tulee tämä asia näin hoitaa. Maan hallituksessa on tälläkin hetkellä pienten lasten isejä, tuskin heillä tulisi tällaista perustelua koskaan edes mieleen.

Uuden ministerin sisäänajo on jo alkanut. Henna Virkkunen on kelpo valinta, vaikkakin varmasti moni opettajataustainen edustaja kokoomuksessa olisi suonut valinnan osuvan omalle kohdalleen. Toivottavasti Virkkunen keskisuomalaisena äitinä onnistuu hoitamaan asioiden yhdistämisen hyvin. Eihän se ihan mutkatonta pelkkänä kansanedustajanakaan meillä maakuntien äideillä ja isillä ole.

Ei kommentteja: