tiistaina, joulukuuta 09, 2008

Pelastetaan Portti!

Mikkelin kaupunginvaltuusto joutui eilen vaikeaan tilanteeseen. Lähes sadan vuoden ajan on kaupungissa toiminut teurastamo/lihanjalostamo Karjaportti, nykyisin Järvi-Suomen Portti. Portti on ollut suurimpia työllistäjiä alueella ja täläkin hetkellä noin 300-400 ihmistä saa elantonsa sieltä.

Osuuskunta on ollut vaikeuksissa jo vuosia. Kaupunki on ollut pelastamassa tehdasta jo aikaisemminkin ja on ollut takaajana suurille velkamäärille. Muistan itsekin olleeni mukana kokouksessa, jolla edellisen kerran Porttia elvytettiin. Perusteluna oli silloin työpaikkojen säilyminen.

Sama peruste oli itselläni myös eilisiltana. Kaupunginvaltuuston päätöksen jälkeen Mikkeli on takaamassa noin 9 milj.euroa. Tilanne näyttää entistä huonommalta, mutta mielestäni meillä ei ole vaihtoehtoa. Taloudellisen taantuman alkaessa työttömien määrä niin kaupungissa kuin seudullakin alkaa jo nyt kohota, emme voi olla ensimmäisenä edesauttamassa satojen Portin työntekijöiden työttömäksi jäämistä.

Omituista eilisessä kaupunginvaltuustossa oli se, että kepulaiset olivat asiasta ihan kahta mieltä. Heillä ilmeisesti joillakin on enemmän asiassa pelissä kuin joillakin toisilla, mutta yhteiskuntavastuu osalla heistä nyt tuntui olevan hukassa.

Ei kommentteja: