sunnuntaina, tammikuuta 25, 2009

Hiiriä ja ihmisiä

Mikkelin Teatteri on pulassa. Viime tuotantokausi oli tappiollinen ja nyt uuden näytelmän "Hiiriä ja ihmisiä" esityksiä on jouduttu peruuttamaan vähäisen kysynnän vuoksi. Näytelmän nähneet ovat sitä kyllä kovasti kehuneet ja ainakin kirjan perusteella, tarinan pitäisi olla kiehtova.

Tilanne on harmittava. Mikkelin kulttuuritarjonta tarvitsee teatteria ja teatteri meitä mikkeliläisiä. Ohjelmistolla on suuri merkitys ja sen tulisi pystyä houkuttelemaan katsojia matkojenkin takaa.

Pimeinä talvi-iltoina ja aikana, jolloin talouden taantuma luo epävarmuutta ja pahaa mieltä monelle, teatterilla olisi tilausta. Nyt kaivataan iloisia ja kepeitä näytelmiä, joiden aikana maalliset murheet saadaan häivytettyä edes hetkeksi. Synkkyyttä ja vakavuutta on ihan tarpeeksi muutenkin.

Teatterin johto tarvitsee tuekseen innostavan ja sitoutuneen hallituksen. Kaupungissa on ollut käytäntö, että kaupungin luottamushenkilöistä tulee myös teatterin johtokuntaan edustus. Mielestäni poliitikkoja ei teatterin hallinnossa tarvita. (En muista, keitä siellä tällä hetkellä edes on, eli kenenkään ei pidä ottaa kantaani henkilökohtaisesti!). Kunnallispoliitikot voivat perehtyä tragedian ja komedian saloihin muilla forumeilla, niitä meillä riittää:)

Ei kommentteja: