maanantaina, tammikuuta 19, 2009

Päivä pilalla...

Aamu alkoi huonosti; uutisissa kerrottiin puolen tunnin välein uusista gallup-luvuista. Kokoomus jatkaa nousuaan. Uskomatonta! Mitä tahansa maassa tapahtuu tai ei tapahdu, gallup-käppyrät vaan heidän osaltaan näyttää nousua.

Jos en tietäisi, epäilisin näiden kyselyiden luotettavuutta. Kansalaispalaute (ainakin tässä maakunnassa) kertoo nimittäin ihan toista. Ihmiset EIVÄT ole tyytyväisiä maan talouden hoitoon, EIVÄT ole tyytyväisiä veronkevennyksiin, EIVÄTKÄ ole tyytyväisiä palvelumaksujen korotuksiin jne.

Tyytyväisiä kyllä ollaan siihen, että talouden elvytystoimenpiteisiin tulee lisää rahaa. Myös siitä ollaan tyytyväisiä, että jotkut liikennehankkeet tullaan aikaistamaan ja siitä, että asuntovelallisten asemaa haluttaisiin turvata työttömyyden sattuessa kohdalle.

Nämä ja monet muut kokoomuksen esille nostamat asiat ovat vaan niitä, joita demarit ovat omassa vaihtoehtobudjetissaan tai omassa elvytyspaketissaan tuoneet julki. Hyvä tietenkin huomata, että meidän ajatukset kelpaavat tälle uudelle työväenpuolueelle ja hyvä, että niitä viedään eteenpäin.

Reilua olisi se, että kerrottaisiin avoimesti se, kenen ajatuksia nämä ovat ja oltaisiin mukana tukemassa niitä. Viikonlopun jommassa kummassa iltapäivälehdessä Loka Laitinen analysoi Kokoomuksen riemusaattuetta oikein osuvasti. Niihin aatoksiin on helppo yhtyä, maistellen vaikka samalla niitä kuuluisia pihlajanmarjoja.

Ei kommentteja: