tiistaina, tammikuuta 06, 2009

Muodikasta

Taitavaa ja muodikasta toimintaa Sauli Niinistöltä. Niinistön ilmoitus avioitumisestaan oli todellinen yllätys. Kukaan ei ole tuntunut tietävän hänen kenenkään kanssa edes seurustelevan, joten vihille meno tuntui äimistyttävän kaikki.

Tyylikäs tapa toimia ja osoitus siitä, että yksityiselämän myönteiset asiat voidaan hoitaa piilossa kaikelta kansalta. Poliitikkojen sairauslomat ja avioerot ovat julkisten rekistereiden myötä kaikkien tiedossa, mutta uusia ihmissuhteita ei tarvitse revitellä ja esitellä muille, ellei niin välttämättä itse halua.

Pariskunnan ikäeroa on päivitelty ja toisaalta (miehet) ihailtu. Vanhempien miesten mielenkiinto nuorempiin naisiin ei kuitenkaan ole mikään uusi ilmiö. Miespoliitikkojen keskuudessa se on paitsi tavanomaista niin myös varsin muodikasta. Lähes kaikilla varteenotettavilla eurooppalaisten maiden miesjohtajilla on itseään huomattavasti nuorempi puoliso. Tuskin tästä naimakaupasta on siis Niinistöllekään haittaa edes ammatillisessa mielessä.

Mietin mielessäni, kuinka ihmiset olisivat suhtautuneet samankaltaiseen tekoon esimerkiksi lähes samanikäisen leskirouva Gronbergin (vihr) ilmoituksesta astua vihille puolueensa palkkalistoilla olevan nuoren miehen kanssa. Veikkaan, että lehtijutut ja kommentit olisivat voineet olla vähän toisen tyylisiä:)

Muutoin pidän ikäerokeskustelua turhana. Oleellisinta on kuitenkin se, että parin kiinnostuksenkohteet ovat samankaltaisia. Etenkin poliitikon puolisolta vaaditaan kiinnostusta yhteiskunnallisiin asioihin ja ymmärrystä vaativan työn epäsäännöllisiin työaikoihin. Kaikista ei siihen todellakaan ole. Esimerkkejä sopimattomista yrityksistä on ikävä kyllä lukuisia.

Ei kommentteja: