perjantaina, tammikuuta 23, 2009

Maakunnan koulu

Mikkelin Ammattikorkeakoulun rehtori vaihtuu. Tehtävää ansiokkaasti hoitanut Erkki Karppanen on lähtenyt uusien haasteiden perään Lahteen ja olemme käynnistäneet haun seuraajan saamiseksi. Tänään illalla kokoontuu AMK:n yhtymän hallitus ja sen jälkeen pidämme Karppasen läksiäisiä.

AMK yhtymän hallitus on Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan poliittisista päättäjistä koostuva porukka, jonka tehtävänä on ollut koko yhtymän kehittäminen ja eteenpäin vieminen. Olen ollut mukana hallituksessa joitakin vuosia (en muista tarkasti) ja mielestäni olemme etupäässä onnistuneet asioissa.

MAMK aloittaa uuden kauden osakeyhtiömuotoisena. Uutena haasteena tulee olemaan myös helmikuussa eduskunnalle esitettävä ammattikorkeakoululaki. Osittain tästäkin syystä olen ilmoittanut halukkuuteni jatkaa AMK:n hallituksessa. Meidän puolue saanee siihen kaksi paikkaa Mikkelistä.

Puheenjohtajuus on vuosia ollut Kokoomuksella ja sitä on hyvin hoitanut mikkeliläinen Martti Hahtola. Vääntö puheenjohtajasta on puolueitten ja piirin toimijoitten asia. Oma näkemykseni on, että paikan voisi ottaa vaihteeksi hoitaakseen vaikka joku savonlinnalainen. Maakunnan yhtenäistämisen nimissä voi olla järkevää joskus tarjota jotakin myös muille.

Ei kommentteja: