torstaina, tammikuuta 08, 2009

Värikäs kokous

Eilinen SDP:n Mikkelin kunnallisjärjestön edustajiston kokous oli vaiherikas. Meidän varsin moniportaisessa organisaatiossa juuri edustajisto on se porukka, joka esittää valtuustoryhmälle edelleen valtuustoon päätettäväksi henkilöitä kaupungin luottamushenkilöpaikoille.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Kalle Nieminen, joka hoitikin osuutensa oikein mallikkaasti. Illan aikana äänestyksiä eri luottamushenkilöpaikoista oli runsaasti ja sehän on ainoa oikea tapa asia ratkaista silloin, kun esityksiä on enemmän kuin yksi.

Mikkelin Työväenyhdistyksen kaikki kuusi valtuutettua saivat edustajistolta suuren luottamuksen. Meidän valtuutetut pääsivät äänimääriensä ja osaamisensa perusteella arvoisilleen paikoille. Näin toimii demokratia.

Omaa kohtaloani olin mietiskellyt pitkin syksyä. Hyvän vaalituloksen perusteella jouduin miettimään asioita monelta kantilta. Tiesin, että kuntalaisilla on odotukset korkealla. Olin kuitenkin tehnyt selväksi jo neljä vuotta sitten, että kaupunginhallituksen puheenjohtajuutta ei voi kansanedustaja hoitaa.

Olen ollut kahdeksan vuotta kaupunginhallituksen jäsenenä ja tiedän myös sen vaativuuden. Työväenyhdistyksessä on lisäksi ollut aina vallalla sellainen kulttuuri, että merkittäviä tehtäviä pyritään jakamaan useille ihmisille. Päätin eduskuntavaalien jälkeen, että luovun tavoittelemasta hallituksen jäsenyyttä ja tuen tehtävään jotakin toista yhdistyksemme jäsentä. Useamman ihmisen voimin saamme enemmän aikaan.

Puolueitten välisessä paikkajaossa SDP:lle jäi kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajuus. Ilmoitin halukkuuteni tälle paikalle. Tehtävä on hyvä siinä mielessä, että tiedonkulku kaupungin asioissa on taattu, sillä valtuuston puheenjohtajat ovat läsnäolo -ja puheoikeutettuja kaupunginhallituksen kokouksissa. Asioiden valmistelussa valtuuston puheenjohtajisto on myös aktiivisesti mukana. Kunnallisjärjestö hyväksyi valinnan yksimielisesti.

Kiivastahtisessa kokouksessa jäi kiitospuheeni kokousväelle pitämättä. Olen kuitenkin varma että jokainen kokouksessa läsnäollut tietää sen suuren merkityksen, jonka porukan yksimielisyydelle tässä nimenomaisessa kohdassa annan. Se oli osoitus siitä, että kuntalaisten vaaleissa antama luottamus on järjestöväellemme tärkeää.

Ei kommentteja: