sunnuntaina, tammikuuta 25, 2009

Ski Tornimäki

Eilen vietimme lasten kanssa mukavan iltapäivän Mikkelin Tornimäellä. Puitteet talviulkoiluun ovat hyvät; laskettelurinteitä, murtsikkalatuja ja auki oleva kahvila. Etäisyys Mikkelin keskustasta on vain noin viisi kilometriä, joten paikan luulisi ihmisiä houkuttelevan.

Toimintaa Tornimäellä on vuosikausien ajan hoitanut yrittäjä yhteistyössä kaupungin kanssa. Viime vuonna tilannetta selkiytettiin siten, että yrittäjä kasvatti omaa vastuutaan palvelujen pyörittäjänä. Etukäteen keskusteltiin siitä, kuinka esim. lippujen hinnat voidaan jatkossa säilyttää kohtuullisina. Ainakin vielä hintataso on säilynyt ennallaan.

Laskettelurinteisiin kuuluu paitsi avoinna olevat mäet ja toimivat hissit, niin myös tunnelmaa luova musiikki. Eilisen perusteella näissä kaikissa on nyt parantamisen varaa. Väkeä rinteisiin olisi mahtunut enemmänkin ja toivon, että eilinen kokemuksemme oli tilapäinen eikä ole jatkuvaa, jonka seurauksena laskettelijat olisivat jo vaihtaneet maisemaa.

Mikkelin lähistöllä on kuitenkin useita laskettelupaikkoja, joten vajaaseen toimintaan ei Tornimäellä lyhyen talvikauden aikana ole varaa. Tuoreet leivonnaiset ja ulkotulet ovat toki ennallaan, mutta perustoiminnassa täytyy tapahtua parannus jos meinataan pärjätä kilpailussa muiden paikkojen kanssa.

Ei kommentteja: