perjantaina, tammikuuta 23, 2009

Vauhtisokeutta

Europarlamentin vaalit lähestyvät. Kansalaisten laimea kiinnostus Euroopan Unionin asioihin on näkynyt äänestysprosentissa. Kaikki toimenpiteet äänestysaktiivisuuden nostamiseksi ja unionin asioiden ymmärtämiseksi ovat tarpeen.

Puolueet hakevat kilpaa ehdokkaita listoilleen. Ehdokashankinta on nyt täydessä vauhdissa ja tuntuu vähän siltä, kuin vauhtisokeus alkaisi vaivata politrukkeja. Tässäkin asiassa peräänkuulutan malttia ja sen ymmärtämistä, että määrä ei korvaa laatua.

Erilaisten julkkisten houkutteleminen ehdokkaiksi ei ole vastuullista toimintaa. Megajulkkikset ovat nimittäin aina erittäin lähellä tulla valituiksi. Mepin työ on vaativaa, poliittista työtä eikä europarlamentti voi olla täysin kokemattomien ihmisten harjoittelupaikka.

Omassa puolueessani ehdokkaita on nyt nimetty varsin tasapuolisesti ympäri Suomea. Mukana on sopivasti miehiä ja naisia. Suomen politiikassa pätevöityneitä on useita. Oma suosikkini MiaPetra Kumpula-Natri jäi tällä kierroksella kotimaahan, mutta varmasti seuraava kausi on sitten hänelle sopivampi.

Ei kommentteja: