maanantaina, helmikuuta 16, 2009

Pullakuskit

Takavuosina jollain radiokanavalla oli ohjelma, jonka nimi oli "Pullakuskit". Siinä aamutoimien ratoksi miehet hölöttivät niitä näitä ja siihen aikaan jutut useimmiten jaksoivat naurattaakin. Viime perjantaina ei puolestaan naurattanut; mikkeliläinen Leipomo oli hakenut itsensä konkurssiin. Viidentoista ihmisen jääminen työttömäksi on vakava juttu.

Leipomo oli sama, jonka kaupungin takauksesta viime valtuustossa äänesteltiin. Tämän päivän lehdessä kerrottiin konkurssihakemuksesta ja se, että yksi kolmesta kaavaillusta rahoittajasta ei lähtenytkään mukaan. Kaupungin osaltahan homma oli kiinni siitä, että kaikki muut rahoittajat ovat mukana; vasta sitten kaupungin takaus tulee realisoiduksi.

Viime viikolla eduskuntaryhmämme sai olla vieraana valtion omistamassa rahoituslaitos Finnverassa. Kuulimme hyvän katsauksen siitä, missä tällä rintamalla ollaan menossa. Oma mielenrauhani sai lisää vakautta, kun kuulin kuinka tarkat selvitykset ja tutkimukset Finnvera tekee, ennenkuin myönteisen luottopäätöksen voi antaa. Edelleenkin luotan Finnveraan silloin, kun kaupungin takauksista tulee olemaan kysymys.


Viidentoista ihmisen jääminen työttömäksi on iso juttu.

Ei kommentteja: