maanantaina, helmikuuta 12, 2007

"Ennustajaeukot" liikkeellä

Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden. Tämä tuttu ja kulunut sanonta pitää paikkansa näin vaalienkin alla. Nyt olemme edenneet vaalikampailussa siihen vaiheeseen, että erilaisia ennustuksia vaalien tuloksesta on ryhdytty tekemään.

Näitä veikkauksia ja ennustuksia onkin hauska lueskella, kuunnella ja katsella. Varsinkin nyt, kun oma sijoitukseni on poikkeuksetta arvioitu varsin korkealle. Viime perjantaina TV 1:n alueuutisissa oli spekuloitu vaaliasetelmasta Mikkelissä minulle myönteisellä tavalla. Tämän päivän Länsi-Savossa asetelmaa oli kuvattu tietystä näkökulmasta ja muistutettiin siitä, kuinka demareilla on realistiset mahdollisuudet kolmanteen paikkaan. Tänä päivänä Etelä-Savon maakuntaradiossa oli pohdittu minun ja Arto Seppälän (sd.) menestymistä vaaleissa.

En tiedä, mihin nämä veikkaukset ja spekulaatiot perustuvat. Sen tiedän, että oma tuntumani kentältä saamani palautteen johdosta on aivan samankaltainen. Ihmiset ovat tosi myönteisiä ja innoissaan siitä, että on mahdollisuus saada "tietävä, taitava ja tahtova" nainen edustamaan heitä eduskuntaan. Eri tilaisuuksissa tapaamani ihmiset haluavat aidosti olla mukana tekemässä kanssamme hyvää vaalitulosta ja tämä fiilis varmasti välittyy kaikille kampanjan loppumetreille asti. Myös "ennustajaeukoille".

Nyt on vaalien loppukirin aika. Tällä viikolla saamme numerot. Oma tiimimme sen kuin jaksaa lisätä kierroksia vaalikoneistossa. Tunnelma ja henki on myös meillä erittäin innostunut ja päämäärätietoinen. Tästä on hyvä jatkaa uuteen viikkoon!

Ei kommentteja: