maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Kaupunginhallitus

Kylläpä oli kokoomusveljillä tänään hauskaa ja ihmettelyä kaupunginhallituksen kokouksen alussa, kun esittelin meille kotiin (miehelleni) tullutta nimetöntä kirjettä. Kepu-miehet olivat vastaavasti vähän nyreissään tekstin johdosta; heitä kun ei ollut siinä mainittu lainkaan. Lupasivat koettaa päästä seuraavaan kirjeeseen. Varsinainen kirje on jo toimitettu poliisilaitokselle, mutta kopiota luetaan ahkerasti ilmentymänä siitä, mihin kaikkeen eduskuntavaalikampanjassa ollaan valmiita.

Itselläni on toki vahvat epäilyt ja osittain näyttöäkin siitä, mistä päin kaupunkia kirje on lähetetty, mutta muutoin asia ei minua hetkauta suuntaan tahi toiseen. Naispuoliselle toverille (ja toki muillekin) vaan tiedoksi; meidän osoite on Rouhialankatu 19.

Muutoin kaupunginhallituksen kokous oli tuhtia tavaraa. Kävimme perusteellista keskustelua mm. matkapalvelukeskuksesta. Kyllä kävi selväksi se, että pelkällä keskustelulla ei tämäkään homma etene. Muutamat kaava-asiat saatiin taas eteenpäin ja se kertoo aina siitä, että kaupungissa tapahtuu.

Kaupungin kantaa kunta- ja palvelurakenneuudistukseen saatiin sitäkin nytkäytettyä vähän oikeaan suuntaan. Asiahan jäi meillä joskus syksyllä pöydälle ja nyt voitiin lausunto hyväksyä yksimielisesti. Itselläni on kyllä varsin vahva näkemys siitä, kuinka meidän tulisi koko PARAS-hankkeen kanssa edetä. Kyseessähän ovat nyt linjaukset, joissa pitäisi pystyä katsomaan paitsi yli kuntarajojen niin myös yli vuosikymmenen.

Lukemalla erilaisia tutkimuksia, raportteja, selvityksiä, lehtikirjoituksia sekä seuraamalla julkista valtakunnallista keskustelua tästäkin aiheesta, pystyy jokainen oivaltamaan sen, mihin suuntaan Suomessa (ja Etelä-Savossa) kunnallisia toimintoja tulee kehittää. Itselläni on ollut hyvä tilanne sikäli, että olen saanut asioihin perehtyä ja olen antanut itselleni myös aikaa milloin lenkkipolulla tai unettomina öinä näitä asioita mietiskellä.

Toivottavasti sitten vuonna 2025, kun asian kehittymistä tarkastellaan, olen kunta- ja palvelurakenteeltaan aivan toisenlaisessa Etelä-Savossa tilannetta 56 -vuotiaana todistamassa. En kylläkään enää kunnallisessa päätöksenteossa toimijana, vaan ihan sivusta seuraajana...

Ei kommentteja: