torstaina, helmikuuta 22, 2007

Naisvuoritalo

Nyt olen pari päivää nieleskellyt Mikkelin työväentalon uutta nimeä. Huh,huh. Uusi nimi (ei ehkä vielä lopullinen) on Naisvuoritalo. Ei nimi taloa pahenna, mutta huomasin ajattelevani asiaa vähän vanhanaikaisesti...

Talo on herännyt eloon ja on nyt ammattilaisten hoidossa. Erilaisia tapahtumia on talolla harva se päivä ja yrittäjien mielestä uusi nimi on toiminnan kannalta välttämätöntä. Näin varmasti onkin. Aika on muuttunut, mutta siitä huolimatta joillakin voi kynnys työväentalolle olla liian korkea. Jos uusi nimi kynnystä madaltaa, niin silloinhan asia on järjestyksessä.

Tästä on tietenkin osoituksena tänä iltana Naisvuoritalolla pidetty Kokoomuksen vaalijuhla. Hieno rakennus hyvine ja toimivine tiloineen on varmasti tarjonnut mahtavat puitteet myös kokoomuslaisille. Pitkästä aikaa myös Mikkelin sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö järjestää parin viikon sisällä tilaisuuden talolla, uusi nimi on siis vetovoimainen myös joidenkin demarivaikuttajien mielestä. On näet ollut aikoja, jolloin Työväentalolle ei ole kelvannut kiivetä.

Mikkelin Työväenyhdistyksen monivuotisena talkoolaisena laitan virkistyneen toiminnan ilolla merkille. Ne tuhannet talkootunnit eivät ole menneet hukkaan, sillä nyt näyttää siltä, että keskellä kaupunkia olevalla kokoontumispaikalla on jälleen tarkoituksensa. Sitä varten talo aikoinaan rakennettiin ja nyt uuden nimen myötä alkakoon uusi menestyksen kausi Naisvuorella. Minulle talo on kuitenkin aina oleva Työväentalo.

Ei kommentteja: