lauantaina, helmikuuta 03, 2007

Markkinakahveilla

Olikin hyvä idea pitää markkinakahvit sisätiloissa. Torilla oli aika vähän kauppiaita eikä niin hirveästi siis asiakkaitakaan. Vaalipajassa kävi koko aukioloajan porukkaa ja oli mukavaa istua ihmisten kanssa rauhassa vähän pidempiä tuokioita. Silloin kun olemme torilla, on kaikilla vähän vilu ja asiat puhutaan nopeasti. Lämpimässä puhe luistaa vähän paremmin. Toki olemme sitten maalismarkkinoilla taas vakiopaikallamme Lääninhallituksen edessä.

Ihmisiä tuntui tänään kovasti puhututtavan kaupunginjohtajamme aikeet vaihtaa maisemaa. Kuntalaiset tuntuivat olevan kovin tyytyväisiä Myllyvirtaan, mutta toisaalta ymmärtävät hänen halukkuutensa suurempiin ympyröihin. Monet kylläkin kysyivät sitä, onko meissä luottamushenkilöissä jotakin vikaa, kun ykkösjohtajamme haluaa meistä eroon...

Tosiasia kuitenkin on se, että pystyäkseen toimimaan tehokkaasti, virkamies tarvitsee luottamushenkilöiden täyden tuen asioiden valmisteluvaiheessa ja sellaisen työskentelyilmapiirin, että asioita halutaan viedä yhdessä samaan suuntaan. Suunta löytyy yhteistyössä poliittisten luottamushenkilöiden ja virkamiesten käymien valmistelevien keskustelujen pohjalta. Kaupungin ja kaupunkilaisten etu on kutenkin sekä meidän luottamushenkilöiden että virkamiesten yhteinen intressi.

Ei kommentteja: