keskiviikkona, helmikuuta 21, 2007

Paneelista toiseen

Nyt on vaalikeskustelut hippeimillään. Tuntuu siltä, kuin nyt joka foorumilla olisi mahdollista käydä keskustelua tärkeistä asioista. Myös TV:n vaalikeskusteluja tulee joka kanavilta. Minusta tämä on tietenkin mukavaa.

Itse olen saanut olla mukana tähän mennessä kolmessa paneelissa. Keskustelujen järjestäjät kutsuvat yleensä itse haluamansa ehdokkaat mukaan, mutta osa menee sitten puolueiden piiritoimistojen kautta. Toimistot jakavat nämä halutut paikat ehdokkaiden kesken mahdollisimman tasapuolisesti. Meillä suurena puolueena on yleensä mahdollisuus saada 1-2 ehdokasta kuhunkin paneeliin.

Järjestäjien ja keskustelijoiden kannalta on harmi, että nämä tilaisuudet eivät kovin hirveästi vedä porukkaa. Tällaisissa paneeleissa on näet hyvä mahdollisuus vertailla ehdokkaiden tietoja ja esiintymistaitoja sekä lisäksi yleensä yleisölle on varattu aikaa kysymyksille. Toivoisinkin, että vielä näinä viimeisinä viikkoina ennen vaaleja, ihmiset lähtisivät tilaisuuksiin kyselemään, kuuntelemaan ja katselemaan ehdokkaita. Päätös omasta ehdokkaasta tulee tehdä harkiten.

Maanantaina oli Mikkelin opettajien järjestämä tilaisuus, jossa aiheena olivat luonnollisesti opetukseen ja kasvatukseen liittyvät asiat. Paneelin järjestelyt olivat hyvin suunnitellut ja kaikki meni sujuvasti. Yleisöä olisi toki voinut olla enemmänkin. Tänä iltana olen mukana JJR-allianssin (Juva,Joroinen,Rantasalmi) paneelissa Joroisissa, toivottavasti keli pysyy kuivana illallakin...

Ei kommentteja: