keskiviikkona, lokakuuta 03, 2007

Jyrkille huutia!

Tänä aamuna oli oikein "mukava" katsoa aamu-tv:tä. Opposition edustajat Filatov ja Räsänen antoivat Kataiselle oikein kunnolla vastinetta. Keskustelun aiheena oli tietenkin välikysymys ja kokoomuksen puheenjohtaja joutui puolustuskannalle kahden napakan naisen käsittelyssä.

Argumentit Kataisella olivat pitkälti niitä samoja tuttuja (historiallista jne.) ja kaikki luvut hallituksen totuttuun tyyliin neljällä kerrottuja. Jotenkin harmittavinta kaikessa tässä keskustelussa on se, että varsinkin uudet kokoomusedustajat on jotenkin saatu uskomaan tätä poliittista liturgiaa.

Samoja fraaseja toistellaan joka käänteessä ja aivan tosissaan. Yhdeltä kollegalta tiedustelinkin sitä, kuinka heidät on saatu noin hvyin aivopestyä tai hypnotisoitua... Tosiasia kuitenkin kuntatalouden näkökulmasta on aivan jotain muuta kuin, mitä kokoomus nyt yrittää todistella.

Keskustelu salissa alkaa tänään klo 15.00 ja jatkunee pitkälle yöhön. Oma puheenvuoroni on tekeillä ja mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, pönttöön pääseminen kestää tunteja.

Eilinen blogini aiheutti sen, että asia on uutisoitu myös iltapäivälehdissä. Nyt tapahtuneesta on tullut julkinen ja sekin osaltaan lisää omaa helpotuksen tunnetta. Pitkästä aikaa oloni on rauhallinen ja tuskaisuus ja ärtyneisyys ovat poissa.

Olen saanut tänään paljon kannustavia ja ymmärtäviä viestejä ja se osaltaan lisää varmuutta siitä, että asiasta oli syytä avoimesti kertoa. Enempää kommentointia se ei kuitenkaan kaipaa.

Ei kommentteja: