maanantaina, lokakuuta 22, 2007

Lomat limittäin

Tänään on siis Mikkelin koululaisilla ensimmäinen syyslomapäivä. Lomaviikolla on pyritty välttämään kaupungin kokouksia. Niinpä tälläkään viikolla ei kaupunginhallitus kokoonnu.

Aikaisempina vuosina eivät nämä koulujen lomaviikot ole meidän perheelle aiheuttaneet ongelmia, olenhan minäkin lomaillut samanaikaisesti. Nyt täytyy vähän tehdä järjestelyjä. Muutama päivä sujuu mukavasti Onnin kaverin mummolassa Haminan liepeillä, jossa aktiiviset pojat juoksuttavat hyväkuntoista pappaa yötä myöten tuikkusten ja muiden pelien muodossa.

Keskiviikkona Onni ja muori tulevat vieraakseni Helsinkiin, jossa tavataan myös tuttavaperheen samanikäisiä lapsia. Muorin kanssa käymme teatterissa ja kenties vähän kaupoilla. Perjantaina tulemme yhtä matkaa kotiin. Ensi viikko on eduskunnassa ns. istuntovapaa viikko, joten sen viikon olenkin maakunnassa. Olen varautunut pitämään kaksi päivää lomaa, joten kodin siivousta ja järjestelyä siis silloin tiedossa.

Tänään lähden hyvissä ajoin Helsinkiin. Viikko on työntäyteinen ja nyt kun on mahdollista mennä jo maanantaina paikan päälle, ehtii huomenaamulla ennen kokouksia tehdä monta tuntia töitä huoneessa. Oman paineensa tuo muorin vierailu; kämppä täytyy ehtiä siivota yövieraita varten.

Aamun Länsi-Savossa oli mukavasti kerrottu tekemästäni kirjallisesta kysymyksestä. Kysymykseni koskee Mäntyharjun ns. Asemanlammen öljyvahinkoa eli sitä, kenelle viranomaiselle vahingon korjaaminen missäkin vaiheessa kuuluu. Nyt on ilmennyt ongelmia siinä, kenen vahinko pitäisi korjata ja minkälaisella aikataululla.

Maalaisjärjellä jos asiaa ajattelee, niin putsaustyöt tulisi tehdä mahdollisimman pian vahingon tapahtumisen jälkeen, mutta näin ei ainakaan Mäntyharjulla ole tapahtunut. Työ odottaa tekijäänsä yhä. Vastaus kirjalliseen kysymykseen tulee antaa muutamien viikkojen kuluessa, joten mielenkiinnolla odotan, antaako vastaus mitään uutta asialle.

Ei kommentteja: