torstaina, lokakuuta 18, 2007

Tehokas torstai

Tämä päivä onkin ollut taas vaiheita täynnä. Uutena avustajanani on aloittanut oikea tehopakkaus, Kaija-Leena Sinkko. Huoneeni paperikasat ovat järjestyneet ja pienentyneet ja asiat alkavat näyttää taas siltä, kuin ne olisivat hallinnassa.

Viime viikot ilman assistenttia ovat olleet huoneeni kannalta kaaottisia, mutta muutoin olen toki hyvin pärjännyt. Kaija-Leenan kanssa olemme sopineet tietyistä työnjaoista ja luulen, että yhteistyömme tulee olemaan hedelmällistä.

Aamusta alkaen olenkin liitänyt ympäri taloa. Puoli kahdeksan jälkeen hoidin sähköposteja ja sitten olikin jo tilaisuus kehitysyhteistyöasioissa. Pääsin kehumaan toimijoille mikkeliläisen Yhteiskoulun lukiolaisten Mosambik-hanketta ja vaikuttuneita he kuulemastaan toki olivatkin.

Ympäristövaliokunnan demariryhmä kokoontui pohtimaan valiokunnan valmisteilla olevaa lausuntoa ensi vuoden talousarviota varten. Lausuntoa käsiteltiin pikaisesti kokouksessa ja huomenna se tehdään loppuun.

Ensimmäistä kertaa tällä viikolla ehdin lounastauolle. Kollega Ojala-Niemelän kanssa istuimmekin rauhassa ja nautiskelimme kaalikääryleistä. Onneksi olen koulumaailmassa tottunut syömään vauhdilla, niin tämä nykyinenkään yleensä 10 min ruokatauko ei ole ollut outoa. Tänään siis istuimme oikein puoli tuntia!

Kello 13 sainkin mukavan vieraan Mikkelistä, jonka kanssa tunti vierähti vauhdilla. Mielenkiintoisia vaiheita "tavallisen virkamiehenkin" elämään on mahtunut. Puhuimme myös paljon tämän päivän ajankohtaisista asioista.

Ryhmäkokouksessamme saimme katsauksen ympäristöasioista, mukana oli europarlamentaarikko Riitta Myller vahvistamassa joukkojamme. Kyselytunnin teemasta käytiin myös vilkas keskustelu. Päädyimme työvaliokunnan harkinnan mukaisesti kysymään kehitysyhteistyöstä. Salissa asiasta virisikin hyvä keskustelu.

Kyselytunnin jälkeen asialistalla oli muutama hallituksen esitys. Paljon puhetta riitti muun muassa uuden "superiministeriön" perustamisen tiimoilta. Tarkoituksena siis on yhdistää työ- ja elinkeinoasiat saman ministerin alle. Voi olla hyväkin asia, mutta toki kiireinen aikataulu vähän ihmetyttää. Itse kuuntelin keskustelua mielenkiinnolla ihan oppimismielessä. Asia lähti jatkovalmistelukierrokselle.

Kirjallisia hommia olen nyt touhunnut tämän viimeisen tunnin ajan ja nyt on aika laittaa kamat kassiin ja laahustaa kämpille. Huominen junalippu on varattu 15.12 vuorolle, joten aamuvarhain on taas tultava hommiin.

Ei kommentteja: