torstaina, lokakuuta 25, 2007

Päivitystä

Sainkin jo monesta suunnasta palautetta ja kyselyitä, miksi en ole kirjoittanut blogia...? Ei sen kummempia syitä kuin tavanomainen kiire, kiire, kiire. Nyt on pieni hetki aikaa pysähtyä koneelle, joten tässä muutamia rivejä päivitystä viime päivien tapahtumista.

Tiistaina ympäristövaliokunnassa hioimme lausuntoa valtiovarainministeriölle koskien ensi vuoden budjettia. Yksimielinen lausunto oli joidenkin muutosten jälkeen mahdollinen. Valiokunta otti kantaa muutamien asioiden puolesta lisärahoitusesitysten muodossa. Muun muassa ympäristötöiden edistämiseksi valiokunta näki tarpeelliseksi kiinnittää valtiovarainvaliokunnan huomiota.

Suomen ylioppilaskuntien liiton edustajat ovat ottaneet meidät uudet edustajat erityisen huomion kohteeksi. He ovat ilmoittaneet halukkuutensa tavata yksittäin meitä ja kertoa SYL:n näkökulmasta tärkeitä asioita. Tapasin SYL:n hallituksen jäsenen Iina Korkiamäen tiistaina ja häneltä sain kuulla asioista, jotka tällä hetkellä ovat opiskelijoille akuutteja. Ikävä kyllä, samat asiat olivat agendalla silloinkin, kun itse kymmenisen vuotta sitten opiskelin.

Tiistaina pidettiin myös ylimääräinen ryhmäkokous, jossa käytiin läpi tapahtumia EU:n huippukokouksessa. Istunnon aluksi pääministeri Vanhanen antoi oman katsauksensa aiheesta. Keskustelua salissa ovatkin tiedotusvälineet paljon referoineet.

Keskiviikkona oli mielenkiintoinen koulutustilaisuus julkisoikeudellisista asioista. Osan luennoista kuuntelin paikan päällä, loput työhuoneen radiosta. Liikenneministeri Vehviläinen järjesti infon liikennepolitiikasta; mitään varsinaisesti uutta ei siellä esiin noussut. Istunnossa oli ajankohtaiskeskustelu Itämerestä ja Pohjoisesta ulottuvuudesta. Äärimmäisen mielenkiintoinen aihe.

Iltapäivällä kävin vastaanottamassa Muorin linja-autolta ja kierrätin häntä nopeasti talossa. Seurattuaan istuntoa hetkisen, vein hänet ja Onnin kohti Kampin asuntoani. Hieman epävarmasti parivaljakko lähti suunnistamaan kohti kämppää, mutta Onni oli osannut suunnistaa mainiosti perille. Itse istuin salissa iltakuuteen saakka.

Tänä aamuna oli mahdollisuus olla kuuntelemassa ulkoministeri Kanervan mielipiteitä ajankohtaisista ulkopoliittisista asioista. Niitä kyllä riittikin. Eduskunnan Globaali-ryhmä järjestää aina silloin tällöin aamutilaisuuksia, joissa joku alustaa kansainvälisistä asioista ja silloin on mahdollisuus näistä myös kysellä.

Ministeri Kanerva kertoi asioista oikein järkevästi ja yksinkertaisesti. Pidän hänen esiintymistyylistään, sillä turhat poliittiset jargoniat eivät hänen puheisiinsa kuulu. Kielelliset vertauskuvat kylläkin ja se on pelkästään hyvä asia. Asiallisesti hänen pohdiskelunsa Venäjän kuvioista lämmittivät historianopettajan mieltä ja vahvistivat omaa käsitystäni siitä, kuinka tärkeää lukiolaisille esimerkiksi kurssi "Kansainväliset suhteet" onkaan. Wau!

Säätytalolla oli asuntoministeri Vapaavuoren ensimmäinen Asuntofoorumi. Tilaisuuden tarkoituksena on koota erilaisia asuntotuotannon, kaavoituksen, rakentamisen jne. parissa olevia henkilöitä yhteen keskustelemaan vallitsevasta asuntopolitiikasta. Täältä jouduin livistämään kesken takaisin talolle.

Kello 14 aloitamme tavanomaisen ryhmäkokouksen ja kello 16 alkaa suullinen kyselytunti. Istunto jatkunee pitkälle iltaan ja toivottavasti ehditään mahdollisimman paljon asioita käydä läpi ennen 17.30, sillä silloin on valiokunta kutsuttu ympäristötoimittajien kanssa palaveriin. Illalla klo 19 alkaa Kansallisteatterissa Reviisori, johon peräti muistin noutaa varatut liput eräänä päivänä.

Jossain välissä pitäisi ehtiä vielä kirjoittaa parit postit ja parit jutut, taitaa jäädä suosiolla huomiselle päivälle... Tässä pikaiset päivitykset ja nyt menoksi!

Ei kommentteja: