tiistaina, kesäkuuta 30, 2009

Hyvä päätös

Eilinen kaupunginhallitus teki päätöksen, jolla vuokrattiin maa-alue toriparkkiyhtiölle paikoitushallin rakentamista varten. Vuokra-aika on sata vuotta ja vuokra nimellinen. Tällä päätöksellä annettiin yhtiölle mahdollisuus lyödä lapio maahan ja aloittaa hommat.

Prosessi on ollut pitkä ja joskus hieman uuvuttavakin. Kuntalaisten mielipiteet ovat olleet toriparkin rakentamisen puolesta ja vastaan. Onpa muutamat vaalitkin yritetty virittää teemalla vastustatko vai kannatatko parkkihallia. Tällä hetkellä kaupunkilaiset ovat tilanteen tasalla ja ovat huomanneet sen, että kaupungin kehittäminen vaatii toimenpiteitä ja työpaikkoja. Tällä saamme niitä molempia.

Oma kantani on idean alusta lähtien ollut myönteinen. Veljeni Jannen vetämä kaupungin keskustan kehittämisyhdistys Mikke ry on ollut se moottori, joka tätä hanketta on pitänyt käynnissä ja vienyt eteenpäin. Lukemattomat keskustelut Jannen kanssa nyt jo vuosien ajan ovat pitäneet minut kartalla homman eri vaiheista.

Kaupungin päättäjänä olen ollut huojentunut siitä, että yksityisen rahan osuus on koko ajan ollut huomattava ja että yksityinen Toriparkki Oy on se toimija, joka käytännön työstä vastaa. Maakunnan päättäjänä olen tyytyväinen siitä, että kaupungissa nytkähtää eteenpäin sellainen asia, jolla on merkitystä koko maakunnan henkiinjäämistaistelussa.

Ei kommentteja: