tiistaina, kesäkuuta 30, 2009

Presidenttipeliä...

Tällä viikolla on Mikkelin konsertti- ja kongressitalo Mikaeli taas hyvässä käytössä. Mikkelin musiikkijuhlat tuovat taloon joka ilta paitsi huippumuusikoita, niin myös talon täydeltä musiikin ystäviä. Itse olen menossa konserttiin tänä iltana.

Tänään päivällä talossa käynnistyy järjestyksessään toinen Päämaja- symposium. Viimevuotinen tilaisuus oli yleisömenestys ja tänäkin vuonna on odotettavissa väentungosta, sillä luennoitsijat ovat niin kovin mielenkiintoisia.

Estradilla käyvät kertomassa turvallisuuspoliittisia näkemyksiään niin komissaari Olli Rehn (kesk.), eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.) kuin sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainenkin. Tilaisuuden juontaa väistyvä europarlamentaarikko Lasse Lehtinen.

Porvarillinen maakuntalehtemme Länsi-Savo on yksi tilaisuuden järjestäjistä ja on hyvin tuonut tapahtumaa esiin. Ei tietenkään ole sattumaa, että eilisessä lehdessä kerrottiin isosti juuri eteläsavolaisten haluavan Niinistöstä presidenttiä. Toki näin voi tällä hetkellä olla, mutta toinenkin porvarillinen presidenttiehdokas symposiumissa on ja veikkaukseni onkin, että Niinistö tulee nuoresta vaimosta huolimatta häviämään Rehnille porvareiden keskinäisen kisan juuri ikänsä vuoksi. Mielenkiinnolla menenkin kuulemaan näiden herrojen ulko-ja turvallisuuspoliittisia näkemyksiä. Vielä toistaiseksi presidentillä kun on joku rooli näiden asioiden hoidossa.

Ei kommentteja: