keskiviikkona, kesäkuuta 10, 2009

Korhostelua

Aamun Hesarin pilapiirroksessa oli kiinnitetty samaan asiaan huomiota, kuin minäkin eilen kaiken uutisoinnin keskellä. Tuntui siltä, että joka kulman takana on johonkin asiaan sotkeutunut joku Korhonen.

Puoluesihteerit niin meillä kuin kepullakin ovat Korhosia ja he antoivat eilen lausuntojaan vaalien pettymyksestä. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Korhonen joutui syyllisten penkille oman puolueensa meppiapaikan menetyksestä. EU-ehdokkaanakin ollut Johanna Korhonen sai purkaa tuntojaan hävittyään oikeusjutun Alma Mediaa vastaan.

Meillä Savossa ollaan totuttu siihen, että näitä korhosia, pulkkisia, pöntisiä,häkkisiä on joka lähtöön. Savolaisten yleinen sukunimi nimittäin on nen-loppuinen. Eivätkä ne ole keskimäärin sen hurjempia olleet kuin muutkaan, joten siksi tuntuu nyt kummalliselta, että valtakunnan Korhoset ovat kaikki nyt niin kovin esillä.

Vasemmistoliiton Korhonen sai nyt lähteä. Asia on tietenkin heidän ihan oma asiansa, mutta olisikohan ollut syytä vielä pari yötä asiaa miettiä. Vaalit eivät kuitenkaan koskaan ole yhden miehen tai naisen show, ei edes vaikka kyseessä olisi Korhonen.

Saimme sivistysvaliokunnassa vihdoin valmiiksi yli puoli vuotta jauhetun mietinnön yliopistolaista. Kokouksen päätyttyä kuvittelin, että oven takana väijyvät toimittajat ja kuvaajat olivat kiinnostuneita tämän vaalikauden merkittävimmästä sivistysvaliokunnan asiasta. Mutta ei; heitä kiinnosti Vasemmistoliiton seuraava puheenjohtaja, valiokuntamme jäsen Arhinmäki. Toivottavasti edustajakollega älysi haastatteluissa edes muodon vuoksi sanoa jotakin myös meidän mietinnöstä...

Ei kommentteja: