torstaina, kesäkuuta 18, 2009

Stalinin lehmät

Liekö loman läheisyys tai juhannustaikojen miettiminen vaikuttanut siihen, että olen viime öinä nukkunut tosi vähän. Onneksi seuranani on ollut Sofi Oksasen "Stalinin lehmät". Pitkään panttasin ko. kirjaa, mutta kun sen vihdoin aloitin ei sitä voinut lopettaa.

Kuvaukset Virosta ja Neuvostoliitosta eri vuosikymmenten aikana ovat olleet mielenkiintoista luettavaa. Erityisesti nyt, kun olemme tänään pienen perheeni ja kahden veljenpoikani kanssa lähdössä Viron Pärnuun.

Aloitan siis loman tänään ja se tullee juhannuksen jälkeen jatkumaan pääasiassa kotosalla. Odotan innolla Mikkelin seudun kesäteattereita, musiikkitapahtumia ja tietenkin raveja. Oopperajuhlat Savonlinnassa kuuluvat heinäkuun ohjelmistoon.

Kassit on pakattu, auto täynnä poikia ja aurinko paistaa. Juhannuksen vietto voi osaltani kohta alkaa. Olen varustautunut reissuun viidellä kirjalla ja jätän suosiolla valtakunnan asioiden miettimisen muille. Tälle palstalle palaan ensi viikolla. Hyvää Juhannusta kaikille ja nautitaan kesän suloista!

Ei kommentteja: