keskiviikkona, kesäkuuta 24, 2009

SDP, ulos kaapista!

Juhannuspyhinä ystäväni STT laittoi tekstiviestin, jossa kerrottiin kollega Erkki Tuomiojan (sd.) vaativan meidän puolueemme avaavan kaiken vaalirahoituksesta. Tässäkin asiassa olen Tuomiojan kanssa samaa mieltä. Näin kehoitin myös puolueemme hallintopäällikkö Risto Salosta toimimaan, kun tapasimme puolueen EU-vaaliavauksessa 29.4. Helsingissä.

Ainoastaan oma-aloitteinen ja yliavoin selvittely Sdp:n vaalien rahoitukseen liittyvistä asioista on oikea tapa toimia. Niin kauan, kuin jotain jätetään arvailujen varaan, on aihetta epäilyyn. En ole mukana missään puoleen päättävissä elimissä, joten en tietenkään tiedä rahoituskuvioista mitään, mutta haluan uskoa, että mitään salattavaa ei voi olla.

Itse jouduin vaalirahoitusmylläkän myrskynsilmään vuosi sitten. Olin aivan yllättynyt ja hädissäni siitä kiinnostuksesta, jota tiedotusvälineet suuntaani osoittivat, sillä en mitenkään tajunnut sitä, mitä kiinnostavaa minussa tai vaalit rahoittaneessa Mikkelin Työväenyhdistyksessä voisi tässä yhteydessä olla.

Alkujärkytyksestä toivuttuani, älysin, että toimittajat ja jotkut kollegat ovat kiinnostuneita siitä, mistä tämä ko yhdistys on rahansa ja varallisuutensa saanut. Itselleni asia on tietenkin ollut selvä jo vuosikymmeniä ja siksi en osannut toisten kiinnostumista heti noteerata. Sen jälkeen, kun sain papereilla osoitettua Hesarin toimittajalle MTY:n tilinpäätöstiedot muutamilta menneiltä vuosilta, niin asia oli osaltani ohi. Toimittaja tietenkin huomasi, että mitään hämärää tai outoa rahainkeruuta ei yhdistyksellä ole ollut, vaan ihan tavanomaista kiinteistöjen tuottojen hyvää hoitoa.

Kaiken lisäksi olin nämä asiat kertonut julkisesti jo ennen eduskuntavaaleja 2007, joten kaikki faktat olivat myös eteläsavolaisten äänestäjien tiedossa. Näin mielestäni tulee muidenkin menetellä ilman, että erikseen laki siihen ketään velvoittaa. Muutenkin olen huomannut sen, että kertomalla avoimesti kaikki (ikävätkin asiat), on huomattavasti helpompi toimia julkisessa tehtävässä.

Suosittelen nyt, että meidän puolueen johto tekisi päätöksen, että kaikki vaalien rahoittamiseen liittyvät kuviot tullaan kertomaan niille, joita asia kiinnostaa. Tässä maassa on menossa vakava taloudellinen kriisi, jonka hoitamiseen tarvitaan kaikkia puolueita ja kaikkia kansanedustajia. Pitkittämällä tätä seuhtomista, vain vaikeutetaan oikeiden asioiden hoitamista. Suurimpana oppositiopuolueena SDP:n tulisi oma-aloitteisesti nyt pujahtaa ulos kaapista ja näyttää närhenmunat kaikille epäileville tuomaille!

Ei kommentteja: