keskiviikkona, tammikuuta 06, 2010

Ihanat kepulaiset!

Lueskelin eilen oikein urakalla reissuni aikana ilmestyneet lehdet. Paljon palstatilaa oli saanut luonnollisestikin Keskustan henkilökuviot. Puheenjohtaja-ehdokkaita on kohta yhtä paljon kuin meillä pari vuotta sitten ja sehän on tietenkin meidän kannalta vain hyvä asia:)

Oikeasti parasta oli eilen se, kuinka Paavo Väyrynen ilmoittautui vapaaehtoiseksi uhrautujaksi puolueensa johtotehtäviin. Kainostellen ja pyyteettömästi hän tiedotustilaisuudessaan (kirjan julkistamistilaisuus) kertoi olevan kentän asia ratkaista, minkälaista puheenjohtajaa liike tarvitsee. Varttuneempi puheenjohtaja voisi hänen mielestään olla nyt parempi vaihtoehto.

Väyrynen on tietenkin ihan oikeassa. Puheenjohtajan valinta todellakin on kentän asia. Suomalaisten harmiksi, (mikkeliläinen) Olli Rehn ei nyt taida olla käytettävissä tähän tehtävään. Toivon kuitenkin, että delegaatiot Brysselissä kuitenkin asiaa kysyisivät, sillä uskon hänellä olevan parhaimmat edellytykset tämän vaativan tehtävän hoitoon.

Samalla saisin toteutuneeksi visioni viime kesältä, josta myös blogissani kirjoitin; Päämaja-symposiumin lavalla oli keskustelemassa kolme tulevaa pressaehdokasta. Liikanen, Niinistö ja Rehn. Yksikään heistä ei kylläkään vielä ole myöntävää vastausta antanut, mutta pitkä nenäni haistaa ilmoitusten olevan vain ajan kysymys.

Ei kommentteja: