sunnuntaina, tammikuuta 10, 2010

Mikkelin Akatemiassa

Salin täydeltä oli perjantai-iltana ja lauantaina kokoontunut porukkaa ammattikorkeakoulun kampukselle kuulemaan loistavia luentoja Mikkelin Kesäyliopiston järjestämään Mikkelin Akatemia-tilaisuuteen.

En muista, monesko akatemia nyt oli vuorossa, mutta korkea taso on ollut ainakin niinä kertoina, kun olen ollut paikalla. Aihe oli mitä ajankohtaisin, suomalaiset ja ulkomaalaiset, Me ja muut. Kaikki alustajat herättivät paljon ajatuksia, mutta mielenkiintoisinta oli kuulla suomalaisten oikeasti polveutuvan tietyistä Euroopan kulmista ja Siperiasta.

Kiistattomia tutkimustuloksia esitteli yleisölle emeritusprofessori Kalevi Wiik Turusta, joka genetiikan tutkimuksen avulla todisti meidän kaikkien olevan alkuperältään jostain ihan muualta. Olisipa salissa ollut perussuomalaistenkin edustus kuulolla, heille tällä tiedolla ja sen ymmärtämisellä voisi olla käyttöä.

Kesäyliopiston merkitys on mikkeliläisille ollut aina valtavan suuri. Toivottavasti koulutuspoliittisista myllerryksistä huolimatta saamme tämänkin tavan opiskella säilymään, sillä tarve itsensä sivistämiseen ja kehittämiseen ei poistu koskaan. Mikkelin Akatemia jatkaa sitä hyvää perinnettä, että talven keskellä saamme pariksi päiväksi irtautua arjesta ja kuunnella huippuammattilaisia. Kesällä tilanteen pelastaa Päämaja-symposium.

Ei kommentteja: