torstaina, tammikuuta 14, 2010

Maakuntamatkalla

Tänään tulevat vierailulle Etelä-Savoon demarikollegat ympäristövaliokunnasta. Nämä valiokuntaryhmien maakuntamatkat ovat osa eduskuntaryhmämme jalkautumista ja jokainen ryhmä vierailee vuorollaan jokaisen jäsenen maakunnassa.

Aloitamme kierroksen Mikkelistä, jossa käymme ammattikorkeakoululla tutustumassa ympäristöteknologian laitokseen. Lounastamme oppilasravintola Tallissa, jossa myös lehdistöllä mahdollisuus kuulla ja kysellä valiokunnan demarimietteitä.

Kaupungintalolla meitä isännöi kaupunginjohtaja Mikander. Hän kertonee kaupungin kannalta olennaisia terveisiä eduskunnan suuntaan. Lisäksi kuulemme Metsä-Sairila Oy:n toimitusjohtaja Leinosen näkemyksiä valiokunnan käsittelyyn tulevasta jätelain uudistuksesta.

Tämän jälkeen suuntaamme mutkaista ja mäkistä viitostietä pitkin Rantasalmelle, jossa klo 17-18 olemme paikallisten sosialidemokraattien vieraina Rinssi Everstissä. Illaksi siirrymme Lomakeskus Järvisydämeen, jossa yövymme.

Aamulla Järvisydämeen on kutsuttu paikalliset "norppa-asiantuntija" ja kalastaja. Heidän kanssaan kuulemme näkemyksiä norpan elämään ja kuolemaan liittyvistä asioista. Aamupäivällä vierailemme myös rantasalmelaisessa sähkö-ja elektroniikkaromun kierrättämistä harjoittavassa yrityksessä, Scellissä.

Tapaamme vielä lounaan merkeissä kunnan edustajia, joilta kuulemme varmasti mielipiteitä kuntarakennekuvioista sekä kuntien ja valtion keskinäisestä työn - ja rahanjaosta. Iltapäivällä ajamme Mikkeliin, josta matkalaiset jatkavat kotimatkalle. Mukana retkellä ovat siis jäsenet Rakel Hiltunen, Merja Kuusisto ja minä, sekä valiokunnan puheenjohtaja Susanna Huovinen. Vahvistuksena joukossamme on eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeri Martta October.

Ei kommentteja: