tiistaina, tammikuuta 19, 2010

Kansanedustajat Kiminkinen ja Korhonen

Viikonlopun kuluessa tutustuin Tohtori Kiminkiseen Keski-Suomesta. Olin toki lukenut lehtijuttuja hänestä aikaisemminkin, mutta nyt viikonloppuna istui hän olohuoneessani jokaisena päivänä ja vielä maanantaiaamunakin.

Oikein hauskan ja kunnollisen oloinen mies. En ihmettele hänen saamaansa kansansuosiota yhtään. Toivon, että hän jaksaa jatkaa kaiken muun luento- ja haastattelurumban lisäksi siinä varsinaisessa toimessaan eli saarijärveläisten lääkärinä. Uskon kuitenkin hänen olevan parhaimmillaan juuri siinä.

Ihan samankaltaisia tunteita ei itsessäni herätä kepulaisten puoluesihteeri Korhonen. Enemmänkin ihmettelyä ja kummastelua. Pohjanoteeraus oli tämän aamun Hesarissa, jossa hän ylpeilee saamastaan virtahepo-nimityksestä ja sotkee vertauksen muumi-hahmoihin. Tosiasiassa Muumit eivät ole virtahepoja nähneet kuin korkeintaan unissaan.

Käsite "Virtahepo" on lanseerattu arvostetun psykolgi/terapeutti Tommy Hellstenin ansiosta ja sillä tarkoitetaan sitä hirvittävää möykkyä, joka voi olla perheessä tai työyhteisössä rajoittamassa toisten toimintaa joko henkisesti tai fyysisesti. Näistä terapeutin kirjoista on moni saanut elämäänsä apua ja samalla voinut karkoittaa virtahevon elämästään. Suosittelen Korhoselle näidenkin teosten lukemista.

Eduskuntavaalit ovat reilun vuoden kuluttua. Keskustassa, niinkuin muissakin puolueissa, ehdokasmetsästys on käynnissä. Tohtori Kiminkinen on varma läpimenijä Keski-Suomesta niin halutessaan. Korhonenkin tullee olemaan nöyränä ehdokkaana Pohjanmaalla, mikäli kenttä kesäkuun kokouksessa näkee hurmokseltaan hiukankin valoa.

Erityisesti Kiminkisen osalta toivon, että hän käyttää harkintaa ehdokkuutensa suhteen. On varmasti ihmisten kannalta hyödyllisempää olla hyvänä lääkärinä pienessä kunnassa, kuin ryhmäkurin sitomana takarivin kepulaisena eduskunnassa.

Ei kommentteja: