sunnuntaina, tammikuuta 10, 2010

Missin mittaisia

Eilisessä Länsi-Savossa oli (urheilusivuilla) juttu siitä, kuinka maakunnassa on meneillään hanke liikalihavuutta vastaan. Marraskuussa joukko tunnettuja maakunnan vaikuttajia altisti itsensä tirkistelylle osallistumalla julkiseen mittausoperaatioon.

Hanketta nimitetään "Sota läskiä vastaan" -kampanjaksi ja rahoittajana on maakuntaliitto. Nyt sodalle on nimitetty päällikkö, joka eilisessä lehdessä pilke silmissään uhkaa lähteä mittanauhan kanssa kiertämään kuntia ja mittailemaan valtuutettujen strategisia mittoja.

Ajatus siitä, että ihmisiä kannustetaan terveelliseen elämään ja kohottamaan kuntoaan, on mitä kannatettavin. Kaikki keinot suomalaisten ja tietysti savolaistenkin terveyden edistämiseksi on otettava käyttöön. Omat strategiset mittani tulen jatkossakin pitämään omana tietonani, sen verran voin toki paljastaa, että missin mitoissa ollaan, ainakin jos mittanauhassa on tuuma-asteikko.

Maakuntamme ihmisiä enemmän rapauttava ongelma on kuitenkin liiallinen päihteidenkäyttö kuin ylipaino sinänsä. Tähän asiaan toivoisin tämän terveyspoliisin kiinnittävän myös valistusmatkoillaan huomiota, enkä tarkoita tietenkään erityisesti juuri kuntapäättäjien valistamista, vaan kaikkien eteläsavolaisten tietoisuuden lisäämistä tästä kansallisestakin ongelmasta.

Ei kommentteja: