keskiviikkona, tammikuuta 20, 2010

Spekulointia

Huomaan, että viime päivät olen pohdiskellut ainoastaan kepulaisten kuvioita. Eipä ihme, sillä tuntuu kuin mitään muuta maassa ei tapahtuisikaan. Tämän huolen kyllä esitin jo aiemmin, koska hallituksen tulisi pystyä olemaan täysin toimintakykyinen tilanteessa, jossa työttömyys paisuu ja ihmisten ongelmat jatkavat kasvuaan.

Onneksi tänä iltana pääsen oman työväenyhdistykseni kokoukseen. Entiseen malliin puhumme paljon ajankohtaisista valtakunnan asioista, mutta tietenkin myös oman puolueen kuvioista. Niissäkin riittää puhumista ja olisi aiheellista täälläkin jotakin kommentoida, mutta parempi olla heittämättä lisää löylyä paikalliselle kiukaalle. Tuntuu olevan jo ylikuumentunut ilman minuakin:)

Lähestyvät eduskuntavaalit villitsevät näköjään muitakin; Savonlinnan valtuutettu Teemu Hirvonen (sd.) on ehdolla valtakunnallisen nuorisojärjestömme puheenjohtajaksi. Teemulla on uskoakseni hyvät mahdollisuudet menestyä kisassa, onhan hänellä jo useiden vuosien kokemus sekä puolueesta että nuorisojärjestössä toimimisesta. Toivottavasti itäsuomalaiset saavat yhdistettyä vähät voimansa ja Teemu tulee valittua.

Mikkeliläinen kollega Lenita Toivakka (kok.) on tämän päivän Länkkärin mukaan menossa Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajistoon. Sieltähän ilmeisesti vapautuu Tiuran hallussa ollut naispaikka, joten mahdollisuuksia siihen varmaankin on. Kokoomuksessa ei näet valinnoissa noudateta senioriperiaatetta tai arvosteta pitkää puoluetyötä, joten kaikki paikat ovat kaikkien haettavissa ja saatavissa.

Lisäksi Kokoomuksessa tiedetään hyvin se, että ainoastaan näkyvyyden kautta saadaan kasvatettua viime vaalien listan viimeisen läpimenijän vaatimatonta äänimäärää ja säilytettyä maakunnan toinen Kokoomus-paikka.

Samassa Länsi-Savon jutussa toimittaja Ahdelma menee vielä vähän pidemmälle. Hän hyppää eduskuntavaalien yli. Ahdelman visioinnin mukaan maakunnassamme on ensi kaudella kolme ministeriä: Backman (sd.), Leppä (kesk.), Toivakka (kok.).

Tilannehan olisi maakunnan kannalta ideaali, vaikkakin hieman oudolta ajatus nyt tuntuu monessakin mielessä. Käydään kuitenkin vaalit ensin ja sitä ennen meneillään oleva viimeinen vuosi tehdään tehokkaasti tätä kansanedustajan perustyötä. Liikennehankkeet ja niiden eteenpäinvieminen helpottavat sitten näiden ministereidenkin mustien autojen kurvailua pitkin Viitostietä:)

Siinäpä sitä motiivia hallituspuolueiden nykyisille kansanedustajille pitää huoli siitä, etteivät meidän kaikki hankkeet jälleen kerran lykkäänny jonnekin. Nepponen (kok.), Komi (kesk) Järvinen (vihr.) ja minä olemme toki kaikki tehokkaita ja työteliäitä, mutta toivoisin tietenkin myös maakunnan tulevien ministereiden jaksavan/ehtivän osallistua tähän perustyöhön.

Jounihan ei tällä hetkellä eduskunnassa olekaan, mutta hänen panoksensa näkyy puolueemme johdossa, puoluevaltuuston puheenjohtajan ominaisuudessa. Kuten jo aikaisemmin viittasin, vaalikuviot erilaisine liittoineen ovat nyt pinnan alla selvittelyissä. Kaikkien laskelmien mukaan meidän kannatuksemme on edelleen kahdessa paikassa, joten ilman vaaliliittoa Jounikin on mukana ensi kaudella:)

Ei kommentteja: