keskiviikkona, elokuuta 11, 2010

Arvokkaita vieraita

Mikkelin Setlementti ry:n Sentraalissa oli tänään (jälleen) vauhdikas, mutta antoisa päivä. Saimme vieraita pääkaupunkiseudulta eli Raha-automaattiyhdistyksestä ja saatoimme ylpeinä esitellä heille Sentraalin toimintaa.

Sentraalihan on etupäässä vanhemman porukan kohtaamispaikka, jossa yhdessä toisten kanssa voi viettää aikaa istuen ja kahvitellen tai sitten erilaisiin toimintaporukoihin osallistuen. Väkeä Sentraalissa pyörii talvisaikaan useita satoja kuukausittain.

Viime vuoden joulukuussa Sentraalin toiminta uhkasi loppua, kun raha-automaattiyhdistys antoi hakemukseemme kielteisen päätöksen. Erilaisten vaiheiden jälkeen, tilanne jatkui kuitenkin entistä laajempana ja syvempänä. Kiitos rahoittajien eli Mikkelin kaupungin ja Ely-keskuksen.

Kotona asuvien, vielä kovin omatoimisten vanhusten, fyysisen kunnon ja henkisen vireyden ylläpitäminen on yhteiskunnallisesti iso juttu. Säilyttämällä näiden ihmisten mahdollisuudet elää täysipainoista elämää omassa kodissaan aina vaan pitempään, saamme säästettyä yhteiskunnan varoja kalliiden laitospaikkojen tarpeen vähenemisen kautta.

Mikkelin Setlementti on tänä keväänä ottanut ison askeleen ryhdyttyään kolmannen sektorin työllistäjäksi. Työ-Sentraali -hanke on toiminut hyvin ja olemme saaneet työllistettyä kymmeniä muutoin vaikeasti työllistettäviä ihmisiä.

Rahiksen ihmiset kuuntelivat mielenkiinnolla toiminnan esittelyä ja meidän vaiherikkaita edesottamuksiamme. Heiltä saimme hyvää pohjatietoa siihen, kuinka voisimme päästä joltain osin takaisin heidän avustuksensa piiriin. Hakemuksia ryhdyttiin väsäämään saman tien:)

Ei kommentteja: