maanantaina, elokuuta 09, 2010

Markkinahumussa

Lauantaina sain olla mukana Rantasalmen markkinoilla, jossa paikallisella Työväenyhdistyksellä oli oma pisteensä. Väkeä markkinakadulla oli paljon ja meidänkin teltalla sitä riitti pitkin aamupäivää.

Rantasalmen porukoitten kanssa on ollut mukavaa ja mutkatonta tehdä yhteistyötä. Saman helppouden olen aistinut koskevan koko kunnan poliittista järjestelmää. Joka kerta paikkakunnalla käydessäni, saan kuulla, kuinka päättäjät eri puolueissa tekevät yhdessä kaikkensa kuntalaisten parhaaksi.

Nytkin saimme puhuttua niin myrskytuhojen korvaamiset kuin karhunkaatolupien vähäisyyden. Suurpetopolitiikka puhututtaa meitä eteläsavolaisiakin jatkuvasti, eikä kovin tyytyväistä hyrinää ole kuultavissa kovinkaan monelta, koskien maassa vallitsevaa helsinkikeskeistä suojeluvimmaa kohtaan.

Erilaista markkinatunnelmaa oli sitten iltapäivällä Otavan Jatseilla. Jatsit pidettiin nyt 25. kerran ja niinkuin aina, nytkin aurinkoisessa säässä. Otavan Opiston puistoalue täyttyy joka vuosi hyväntuulisista ihmisistä, jotka tulevat viltteineen ja eväineen nauttimaan iltapäivän mittaisesta jazz-sessiosta.

Oma vierailuni jatseihin rajoittui tänä vuonna ainoastaan pikaiseen pysähdykseen tilaisuuden alussa. Järjestävä seura, Otavan Lions Club, oli kutsunut meitä "juhlistamaan" jatsien pitkää ikää ja mielelläni yhteistyökumppanin (kaupungin) edustajana kävinkin maljaa kohottamassa.

Ei kommentteja: