lauantaina, elokuuta 14, 2010

Rehellisyyttä peliin!

Olen jo pidemmän aikaa joutunut ihmettelemään Kokoomuksen toimintaa. Toki ihmettelyä heidän suhtautumisestaan valtakunnan asioihin on voinut tehdä aina, mutta nyt mainostoimiston linjaama strategia tuntuu jo vähän liian paksulta.

En tarkoita sitä ratsastamista, jota he harjoittavat muiden puolueiden arvojen kustannuksella. En tarkoita sitä muunnellun totuuden puhumista, jota puolue tekee harhauttaakseen kansalaisia. En tarkoita sitä, kuinka asioihin otetaan kantaa epäselvästi ja kierrellen.

Tarkoitan sitä, kuinka ihmisten kannatusta ja hyväksyntää kosiskellaan kumartamalla joka suuntaan. Joissain puolue-elimissä tehdään päätöksiä ja linjauksia, puolueen kannatuksen kohottamisen toivossa, joita sitten kilpaa kierretään maakunnissa kieltämässä.

Keskustelu sukupuolineutraalista avioliitosta ei ole ainoa esimerkki tästä, vaan lähes viikoittain esiin tulee jokin asia, josta ns. virallinen puolue on jotain mieltä, mutta yksittäiset edustajat mukamas irtisanoutuvat. Kuitenkin nämä samat edustajat tekevät eduskunnassa päätöksen, juuri niinkuin puoluejohto on ohjeistanut.

Tämä on Kokoomuksen valitsema tietoinen linja enkä pidä sitä mitenkään rehellisenä toimintana. Ilokseni huomasin, että ns. vanhan kaartin toimija, kollega Nepponen (kok.) uskalsi sanoa asian ihan ääneenkin Länsi-Savossa muutamia päiviä sitten. Meillä jokaisella on olemassa ne arvot ja periaatteet, joiden mukaan olemme puolueemme valinneet ja äänestäjät niillä perustein ovat valinneet meidät. Niissä arvoissa ja perusteluissa ei pitäisi kenelläkään olla mitään hävettävää.

Omassa liikkeessäni olen myös peräänkuluttanut vanhojen kunnon arvojemme renesanssia. Meidän yli 100 vuotta sitten linjaamamme periaatteet oikeudenmukaisesta ja tasa-arvoisesta yhteiskunnasta kyllä kestävät tämänkin päivän valossa ja toisaalta, ovat käyttökelpoisia työkaluja rakentaessamme parempaa arkea kansalaisille.

Ei kommentteja: